Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
čazma

Pri kraju obnova krova Doma zdravlja, a uređen je i stan za liječnike

Ukupna vrijednost radova iznosi 38.320 eura. Predviđen je završetak radova do 5. prosinca, no to će ovisiti i o vremenskim uvjetima. Župan Marušić i gradonačelnik Pirak desno
1/2
Foto: Čazma
Nakon radova na obnovi krovišta u planu je kompletna energetska obnova koja bi trebala biti prijavljena na natječaj iduće godine

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak sa županom Marušićem i v.d.-om ravnatelja Doma zdravlja BBŽ Michellom Gruičićem obišao je radove na sanaciji krovišta ispostave Doma zdravlja u Čazmi. Ukupna vrijednost radova iznosi 38.320,00 eura.

Neophodno ulaganje

Župan Marušić je izrazio zadovoljstvo što se odvijaju radovi na obnovi naglasivši nužnost promjene krovišta zbog oštećenja tijekom nevremena te dotrajalosti. Županija će 38 tisuća eura uložiti u promjenu crijepa i kompletnog krovišta kako bi se osigurali sigurniji i kvalitetniji uvjeti, istaknuo je župan. Dodao je i da je više od 90 tisuća eura već uloženo u ispostavu u Čazmi, uključujući uređenje prostora i ordinacija.

– Pokušat ćemo tijekom iduće godine prijaviti i ispostavu u Čazmi za energetsku obnovu. Isto tako, u fazi projekta i izrade projektne tehničke dokumentacije je i naš Zavod za hitnu medicinu koji se nalazi ovdje, a u sklopu je Doma zdravlja Čazma. Mnogo je radova u korist naših sugrađana – najavio je Marušić. Radovi na sanaciji unutarnjeg dijela zgrade započeli su 8. studenog i uvelike su u tijeku.

Predviđen je završetak radova do 5. prosinca, no to će ovisiti i o vremenskim uvjetima. Nakon radova obnove krovišta u planu je kompletna energetska obnova, koja bi trebala biti prijavljena na natječaj iduće godine. Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak istaknuo je da je ulaganje u obnovu zgrade Doma zdravlja bilo neophodno.

– Zahvaljujem županiji i Domu zdravlja na uređenju ove zgrade. Ono što bi nas još jako veselilo jest da dobijemo i specijalističke preglede. Ne moraju oni biti dostupni svaki dan ili pet dana u tjednu, već samo po jedan dan tjedno. Grad će se također uključiti u obnovu zgrade, a želimo se uključiti u održavanje ovog objekta. Planiramo postaviti javnu rasvjetu oko zgrade i to smo upravo dogovorili – kazao je Pirak i dodao kako se Grad Čazma svojim mjerama također uključio u privlačenje specijalista u Čazmu.

Manje opterećenje

– Upravo smo završili uređenje stambenog prostora, koji ćemo u sljedećim danima predati na korištenje Domu zdravlja. Planiramo sklopiti ugovor s Domom zdravlja, a sami prostor bit će na raspolaganju specijalistima ili drugim liječnicima prema odluci Doma zdravlja. Osiguravanjem stambenog prostora aktivno se uključujemo u poboljšanje zbrinjavanja. Ova inicijativa ima za cilj smanjenje opterećenja i broja pretraga koje se obavljaju u bolnicama. Očekujemo da će ova praksa olakšati pristup medicinskoj skrbi građanima u ruralnim područjima – zaključio je Pirak.

Oko 100.000 eura vrijedna je obnova školske kuhinje u Osnovnoj školi Čazma koja je trenutačno u tijeku Čazma će dodatno uložiti 15.000 eura Učenici osnovne škole, prvi put u povijesti, moći će svoj obrok pojesti sjedeći GRADSKE MJERE važne su za poticanje obrazovanja i olakšavanje financijskog opterećenja koje studenti često nose tijekom svog školovanja, ističe gradonačelnik Dinko Pirak U prostorijama Udruženja obrtnika Čazma obilježen Dan obrtništva Za jednokratne pomoći grada Čazme prijavilo se 80 studenata KLIZALIŠTE će zauzimati površinu od 275 četvornih metara, a u samom središtu bit će ukrasna jela Čazmanke i Čazmanci i ove godine uživati u klizanju na gradskom trgu Za najam klizališta iz gradskog proračuna izdvojit će se 26.500 eura