Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Međunarodna svetoivanjska konjička revija

Prijavilo se više od 100 vlasnika konja

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Održat će se mimohod konjanika, kola i kočija

Topot konjskih potkova i škripanje kočija Sveti Ivan Zelinu svake godine vraća u vrijeme kad su ove životinje bile glavno prijevozno sredstvo tim krajem. U zadnjim danima ljeta, ljubitelji konja, njihovi uzgajivači i vlasnici kočija i zaprega okupljaju se u zelinskom Prodancu na konjičkoj reviji, zabavi i druženju uz dobro jelo i piće. Tako će biti i u nedjelju, 22. rujna, kada će se održati četvrta Međunarodna svetoivanjska konjička revija.

Sve je spremno za prvi dan škole Za besplatne udžbenike zelinskim đacima izdvojeno 400 tisuća kuna

Svake godine na reviji sudjeluje sve veći broj konjanika, kola i kočija. Do sada je svoje sudjelovanje prijavilo više od 100 vlasnika konja koji dolaze iz Slovenije, Austrije i Hrvatske, a od hrvatskih regija zastupljene su brojne udruge iz Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine, Bjelovarsko-bilogorskog područja te Posavine. Samo neke od zanimljivosti revije mimohod je konjanika, kola i kočija kroz Sv. Ivan Zelinu do Blaževdola i prema Svetoj Heleni te natrag preko naselja Obrež i Novog Mjesta do lokacije Prodanec. Ondje će se konjanici nadmetati u raznim igrama spretnosti i brzine poput natjecanja kočija i zaprega te natjecanje konjanika u raznim disciplinama.

Grade radionice za bolju strukovnu nastavu Grad Sveti Ivan Zelina nastavlja ulagati u strukovno obrazovanje

Mimohod počinje u 10 sati, a natjecanja na Prodancu u 12 sati. Ulaz je slobodan, a organizator, Konjički klub Zelingrad, pripremio je dovoljno hrane i pića za sve posjetitelje. Ni glazbe, naravno, neće nedostajati.