Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula

Prvi kat tržnice dobio edukacijsku kuhinju

1/4
Foto: Grad Pula
Pozivam sve zainteresirane, potencijalne partnere kao što su škole, vrtići, pučka i otvorena učilišta, udruge koje promoviraju brigu o prehrani i hrani koju konzumiramo te ostale, da se obrate i dođu koristiti mogućnosti ovog novog objekta, rekao je direktor Tržnice d.o.o. Pula Renato Perc

U Komunalnoj palači u Puli u sklopu projekta EU KeyQ+ održana je konferencija i predstavljanje edukacijske kuhinje KEYQ+ GASTRO PUNKT, u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula, Grada Pule i AZRRI - Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. Cilj konferencije bio je predstavljanje nastanka edukacijske kuhinje - od ideje do realizacije, njenih mogućnosti i potencijala te da se tako zainteresiraju potencijalni partneri i korisnici za suradnju.

Pula Nizozemski Ulysses zasvirao na šetalistu Giardini

- Gradska je tržnica tradicionalno mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana i vjerujem da će ovim novim, inovativnim sadržajem još dodatno privući posjetioce, kako naše sugrađane tako i strane goste kojima imamo itekako što vrijednoga pokazati -  istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Ispred nositelja projekta AZRRI - Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. obratila se Jasenka Kapuralin voditeljica projekta te predstavila projekt KeyQ+.

- Počevši od prve faze i projekta KeyQ pa do danas i skorog finaliziranja projekta KeyQ+, realizirano je puno ideja, materijala koji valoriziraju ne samo lokalnu gastronomiju i uključenih partnera, već omogućuju da se konkretno proizvođači pomognu te potaknu za ostanak na seoskim domaćinstvima, ostaju uz poljoprivredu i stočarstvo, jer se kroz neke nove forme i puteve do tržišta, njihov rad više cijeni i valorizira - istaknula je Kapuralin.

Direktor Tržnice d.o.o. Pula Renato Perc sudionicima je predstavio samu edukacijsku kuhinju KEYQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu tržnice. Uputio je poziv svima koji mogu imati interesa za korištenjem iste da se obrate na kontakte Tržnice d.o.o. Pula.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić Intervju s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem Infrastrukturu smo riješili, sad ćemo urediti Giardine, Danteov trg i Kandlerovu ulicu

- Ova je konferencija organizirana da vam predstavimo novu edukativnu kuhinju na 1. katu najljepše tržnice u Hrvatskoj. Kroz ovaj projekt je želimo dodatno revitalizirati, učiniti da tržnica bude svima neizostavno mjesto za posjetu, bilo domaćem ili inozemnom gostu, a našim sugrađanima još ugodnije mjesto opskrbe i susreta. Pozivam sve zainteresirane subjekte, fizičke i gospodarske, potencijalne partnere kao što su škole, vrtići, pučka i otvorena učilišta, udruge koje promoviraju brigu o prehrani i hrani koju konzumiramo te ostale, da se obrate i dođu koristiti mogućnosti ovog novog objekta na 1. katu pulske tržnice - uputio je poziv Perc.

Nakon zanimljivog predstavljanja u pulskoj Komunalnoj palači, svi zainteresirani pozvani su na obilazak edukacijske kuhinje na pulskoj tržnici gdje je organizirana degustacija drugačijih menija inovativne kuhinje, koja se temelji na autohtonim istarskim proizvodima.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić donio mjeru poticanja energetske učinkovitosti Za kupnju električnog bicikla Grad poklanja 1000, a za nabavu A+++ uređaja 700 kuna Vrtić Izvor Mališani se okušali u berbi rajčica