Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Sadržajno ljeto u gradu

Radionice, igraonice, igre, festivali i filmovi u sezoni godišnjih

Sadržajno ljeto u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Subotnju večer obilježit će koncert The Grooveboxa, a na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u 19 sati nastupa gradski Puhački orkestar

Sezona godišnjih odmora i privremena migracija na jadranska turistička odredišta ne znače da je život na kontinentu zamro. Naprotiv, u Koprivnici se nude brojni sadržaji koje je vrijedilo ili vrijedi posjetiti. Završio je 12. Međunarodni festival folklora "Iz bakine škrinje", čije je predstavnike u posjet primila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Otvorenje uz Nenu Belana

– Ovaj je festival jedina takva manifestacija u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Cilj nam je publici dovesti i pokazati tradiciju drugih naroda, da osjete njihov duh i ljepotu i bolje ih upoznali, jer samo tako se možemo i više poštivati – rekla je Nada Šešić, predsjednica Folklornog ansambla grada Koprivnice. Nastupilo je 260 izvođača iz šest država.

U Domu za starije osobe organizirano je vježbanje joge za korisnike Projekt Satovi joge i druženje za umirovljenike

Folkloraši su otišli, no nastavlja se program manifestacije "Ljeto na Zrinskom" koju je otvorio Neno Belan sa svojim bendom Fiumens. U srijedu od 18 sati na rasporedu je dječji kreativni kutak s radionicama žongliranja i oslikavanja lica, dok u 19 sati počinje program u BudiFIT zoni. U četvrtak u 18 na redu je čitanje bajki za najmlađe, a u 19 sati večer poezije kod fontane u gradskom parku. Ljetno kino pod zvijezdama te večeri nudi komediju "Genijalni umovi". U petak nastupa plesna skupina Sweet Beat u 20 sati, a u 20.30 DJ Krnya i Ferzzo.

Subotnju večer obilježit će koncert The Grooveboxa, a na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u 19 sati nastupa Puhački orkestar grada Koprivnice. Idućeg tjedna Gimnazija Fran Galović organizira radionicu promatranja neba i upoznavanja s radom teleskopa, 10. kolovoza pjeva klapa Contra.

Gimnazija Fran Galović Nepravomoćna presuda Trgovački sud: država mora platiti dug za Gimnaziju, i to s kamatama

Od jačih glazbenih imena spomenimo i grupu Meritas koja će koncert održati 17. kolovoza, a dan kasnije nastupaju Urban & 4.

Na manifestaciji u Njemačkoj

Prošlog su tjedna održani 3. dani Muzeja grada Koprivnice s predavanjima o topografiji i arheološkim lokalitetima s talioničkim karakteristikama u Podravini i tajnama željeza, koje su i središnja tema Renesansnog festivala od 23. do 26. kolovoza. Članovi udruge Anno Domini i Koprivnički mušketiri i haramije taj su festival imali priliku predstaviti na srednjovjekovnoj manifestaciji Herzogsfest u njemačkom Ingolstadtu.

U Turističkoj zajednici kažu da je ostvarena nova partnerska suradnja između dva grada, i to na poticaj Nijemaca, što govori o međunarodnom značaju tog festivala. 

Mišel Jakšić Zajednički projekt 'Otpad pametno odvoji - dobre navike usvoji!' rukomet Koprivnica će uz Varaždin biti domaćin Europskog prvenstva za kadete U Koprivnicu, kolijevku rukometa dolaze igrači iz 15 stranih država