Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Ravnateljica škole govorila o uspjesima u povlačenju novca EU

Predavanje
1/2
Foto: Grad Ivanec
O uspješnosti škole u projektnom menadžmentu govori činjenica da vrijednost projekata u kojima Srednja škola sudjeluje posljednje četiri godine iznosi više od 2 milijuna eura

U Ljubljani je održan međunarodni simpozij ravnatelja osnovnih i srednjih škola pod nazivom Europski javni natječaji – gdje ih pronaći, kako ih realizirati. Europski javni natječaji za dostavu prijedloga projekata od velike su važnosti za poboljšanje budućnosti nastave. Oni su postali jedna od glavnih vodilja u razvoju obrazovanja i, u nekim slučajevima, najvažniji izvor financiranja novih projekata. Provedba takvih projekata nije rutinski posao, već onaj koji zahtijeva vještine timskog rada, vrhunsko vodstvo, veliku kreativnost i prilagodbu situaciji, prenijeli su iz Grada Ivanca.

Savjet mladih Varaždinske županije Druga sjednica Savjeta mladih Varaždinske županije Učili kako rješavati probleme mladih

Predavači su bili i ravnatelji koji obavljaju svoj posao iznad svih standarda, a predstavnica Hrvatske bila je i ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina, zbog velikog iskustva i uspješnosti u pisanju i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije. O njenoj uspješnosti u projektnom menadžmentu govori činjenica da vrijednost projekata u kojima Srednja škola sudjeluje posljednje četiri godine iznosi više od 2 milijuna eura!

Na međunarodnom simpoziju L. Kozina održala je predavanje pod nazivom „Progress by acquiring European funds“ prezentirala svoja iskustva u privlačenju sredstava Europske unije u Srednjoj školi Ivanec, izazove s kojima se susretala i utjecaj projekata na kvalitetu škole s naglaskom na promjene, uvođenje inovacija i napredak.

Ivanec otpad Ivanec Postavljaju se ulazna vrata na pergole, a nakon toga – pod ključ!