Izbornik
Naslovnica Gradovi
Jednodnevni, dvodnevni ili trodnevni Dubrovnik Pass

Rekordni prihodi jedinstvene ulaznice Dubrovnik Passa

U prvih sedam mjeseci 2023. godine zabilježen je prihod od prodaje Dubrovnik Passa od više od 6,3 milijuna eura, što je 364 tisuće eura više nego u cijeloj 2022. godini
Foto: DUBROVNIK
Prihodi Dubrovnik Passa u samo sedam mjeseci 2023. nadmašili su sve prethodne godine, koristilo ga je 168.428 posjetitelja, od kojih je 95% bilo na zidinama

Prihodi od prodaje Dubrovnik Passa u prvih sedam mjeseci ove godine nadmašili su ukupne lanjske godišnje prihode, kao i ukupne prihode turistički rekordne 2019. godine, objavili su u dubrovačkoj Gradskoj upravi.

Najvažnije atrakcije
Ovisno o dužini boravka u Dubrovniku, gosti mogu kupiti jednodnevni, dvodnevni ili trodnevni Dubrovnik Pass koji je ključ svih najvažnijih ustanova i institucija.

Dubrovnik Pass kao zajednička ulaznica u najvažnije atrakcije Grada Dubrovnika obuhvaća besplatni posjet gradskim zidinama, svim gradskim muzejima i galerijama, Muzeju Franjevačkog samostana, kao i Kući Bukovac u Cavtatu te besplatni javni gradski prijevoz. Kroz različite vrste popusta, Dubrovnik Pass uključuje i brojne druge kulturne znamenitosti, kao i turističke, ugostiteljske te druge usluge.

Naime, u prvih sedam mjeseci 2023. godine zabilježen je prihod od prodaje Dubrovnik Passa od više od 6,3 milijuna eura, što je 364 tisuće eura više nego u cijeloj 2022. godini, odnosno 399 tisuća eura više od ukupnog prihoda ostvarenog 2019. godine. Uz to je u srpnju ponovno zabilježena rekordna mjesečna prodaja od 1,730.655 eura, odnosno 46.129 prodanih jedinica ove digitalne ulaznice.

Dubrovnik Pass je u prvih sedam mjeseci ukupno koristilo 168.428 posjetitelja Dubrovnika, od kojih je 95 posto posjetilo gradske zidine, 53 posto Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, 40 posto Muzej Franjevačkog samostana Male braće, 34 posto Pomorski muzej, dok su i ostale uključene kulturne atrakcije zabilježile znatna povećanja broja posjetitelja. Usto je uslugu besplatnog javnog gradskog prijevoza iskoristilo 54,5 tisuća posjetitelja.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju kako je digitalna transformacija Dubrovačke kartice, realizirana prošle godine kao jedno u nizu Smart City rješenja gradske uprave. Ističu kako se pokazala izuzetno uspješnim projektom koji je ispunio zadane ciljeve da omogući jednostavniju kupnju i korištenje ove zajedničke ulaznice svim posjetiteljima Grada.

Alat gradske uprave
Istovremeno, Dubrovnik Pass Gradskoj upravi služi kao alat za upravljanje tokovima posjetitelja.

Projekt Dubrovnik Pass jedan je od projekata gradske uprave kojima se promiče kulturna baština Grada, ali i potiče njezina samoodrživost budući da generira prihode iz kojih se financira obnova baštine, ali i cjelokupni kulturni sektor.

Dubrovnik Pass iznimno je važan i zato što pruža široke mogućnosti nadogradnje, umrežavanja te daljnjeg strateškog razvoja kao ključnog alata za upravljanje povijesnom jezgrom Grada kao UNESCO-ovim svjetskim dobrom, naglašavaju u Gradu Dubrovniku.

Sustav je kao inovativno rješenje usklađen sa zelenim planom Europske unije.

Svečano obilježen Dan pobjede "Nepokolebljiv duh branitelja izborio je našu slobodu" Šibenik javni prijevoz šibenik Renesansa javnog prometa u Šibeniku, putnika je sve više Velika Gorica zečji nasipi Velika Gorica Zečje nasipe u Općini Orle gradilo 117 vatrogasaca iz Velike Gorice