Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
trogodišnji studij fizioterapije

Službeno otvorena Visoka škola Ivanić-Grad

1/3
Foto: Zagrebačka županija
Idući zajednički korak Županije i Grada trebao bi biti preuređenje đačkoga u studentski dom

Iako je s redovitim radom počela ujesen 2018., u Ivanić-Gradu službeno je otvorena Visoka škola Ivanić-Grad. Osnovana je inicijativom Grada pod mentorstvom Veleučilišta 'Lavoslav Ružićka' iz Vukovara, a polazi je 40 studenata stručnog studija fizioterapije. 

- Zasad je to trogodišnji studij, a nakon što se 'osamostalimo' nastojat ćemo dobiti i specijalistički studij. Planiramo otvarati i druge studijske programe u polju biomedicine i zdravstva - rekao je Mile Marinčić, privremeni dekan škole.

Ulaganje u obrazovanje mladih Grad izdvojio 300.000 kuna za stipendije od 750 kuna koje prima 40 studenata

Na svečanosti u Ivanić-Gradu, uz ostale, prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak. Županija je pomogla kod preuređenje dijela prostora Pučkoga otvorenog učilišta u učioničke prostorije.

- Iznimno smo zadovoljni što na prostoru županije imamo ovakvu visokoškolsku ustanovu, vezanu uz specifičnost Ivanić-Grada, Specijalnu bolnicu 'Naftalan' - izjavila je zamjenica Žužak, dodavši da će proširenjem studijskih programa, i dolaskom studenata iz cijele Hrvatske u Ivanić-Grad, biti potrebe i za njihovim smještajem.

- Budući zajednički korak Županije i Grada trebao bi biti preuređenje đačkoga u studentski dom, kapaciteta 200 studenata - rekla je zamjenica.

Gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš smatra da je pokretanjem visokoškolske djelatnosti napravljen značajan iskorak u ovome gradu.

- Rekao bih da se ovdje radi i o gospodarskom značaju, a iskoristili smo i sve potencijale 'Naftalana' kao učilišne baze. Vjerujem da je ovo početak 'dobre priče' koja će, razvojem novih studijskih programa, promijeniti sliku našega grada“ - rekao je Leš.

Uime Hrvatskoga sabora i Vlade RH prisutne je pozdravio saborski zastupnik Mato Čičak, a svečanosti je prisustvovao i sisački biskup Vlado Košić.

Blaženko Boban Župan Blaženko Boban izdašnim financijskim mjerama želi vratiti ljude u napuštena sela Mladima 100.000 kuna ako ostanu u Zagori