Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Grad Pula objavio natječaj za stipendije za učenike i studente kako bi im olakšali plaćanje troškova školovanja

Studentima udvostručili gradsku stipendiju na 1000 kuna mjesečno

Foto: Grad Pula
Ulaganje u znanje je važno, a u izazovnom vremenu nastojimo pomoći, rekao je B. Miletić

Grad Pula objavio je natječaj za dodjelu gradskih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. koji je otvoren do 26. studenoga ove godine. Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti, državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području grada Pule.

ŽUPAN POTPISAO UGOVOR Županijska stipendija za još 16 studenata

Deficitarna zanimanja

– Sa zadovoljstvom mogu reći da su u prošloj akademskoj godini gradske stipendije dobila 122 studenta te da smo od prošle godine mjesečni iznos stipendije povećali s 500 na 1000 kuna. Smatrali smo da je to iznos koji će studentima i njihovim roditeljima pomoći u pokrivanju dijela troškova studiranja. Svjesni smo koliko je ulaganje u znanje važno, a živimo u izuzetno izazovnim vremenima pa nastojimo pomoći da taj put svi zajedno što lakše prebrodimo. Grad Pula će uvijek biti partner, u ovom slučaju budućim akademskim građanima našega grada – rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena kako slijedi: za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je natječajem određeno kao deficitarno. Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Belišće UREĐENJE GRADA I OKOLICE Za 139 studentskih stipendija 1,1 milijun kuna

Natječajem su navedena deficitarna zvanja koja su dobivena od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Pula, a ona su: doktor medicine, magistar edukacije informatike, magistar edukacije matematike, magistar edukacije geografije, magistar edukacije fizike, magistar edukacije kemije, magistar ing. elektrotehnike, magistar ing. građevine, magistar edukacije njemačkog jezika i književnosti, magistar edukacijske rehabilitacije, magistar edukacije biologije, magistar socijalnog rada i magistar socijalne politike, magistar logopedije, magistar edukacije engleskog jezika i književnosti, doktor dentalne medicine, magistar farmacije, prvostupnik sestrinstva, prvostupnik fizioterapije i stručni prvostupnik predškolskog odgoja.

Prema Pravilniku za dodjelu stipendija, studenti koji su položili sve ispite iz prethodne godine studija boduju se s dodatna tri boda. Dodatna dva boda predviđena su za studente koji su u prethodnoj akademskoj ili školskoj godini najmanje 30 sati volontirali u ustanovama i udrugama civilnog društva u gradu Puli, a koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro. Isto tako, dodatni bodovi dodjeljuju se za uspjehe na natjecanjima državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti.

Pohvalnice i nagrade Grada Slatine najboljim učenicima Za pet najboljih đaka 1000 kuna, a bivšim osmašima stipendije

Može se i prigovoriti

Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 14. prosinca 2020. godine na službenim web stranicama Grada Pule i Oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule. Podnositelji zahtjeva imaju pravo dostaviti Prigovor u roku od pet dana od dana objave Prijedloga liste Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, Odsjeku za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Zahtjev, zajedno s popratnom dokumentacijom, potrebno je dostaviti poštom na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti (Pula, Sergijevaca 2) ili neposredno predajom u Pisarnici Grada (Stara Tržnica 1, 52100 Pula) ili na e-mail pisarnica@ pula.hr.