Izbornik
Naslovnica Gradovi
Predstavljena nova pješačko turističko-hodočasnička staza i potpisan sporazum o pristupanju projektu

Turistička staza Camino Dubrovnik – Međugorje

Projekt Camino Dubrovnik – Međugorje odnosi se na Put sv. Jakova od Dubrovnika do Međugorja u dužini od oko 147 kilometara
Foto: DUBROVNIK

Prvom javnom predstavljanju buduće pješačke turističko-hodočasničke staze "Camino Dubrovnik – Međugorje" prethodilo je svečano potpisivanje sporazuma o sudjelovanju u projektu između partnera.

U ime Grada Dubrovnika sporazum je potpisao gradonačelnik Mato Franković.

– Smatram da pokrećemo jedan sjajan projekt čiji će razvoj donijeti novu vrijednost našim sredinama – rekao je gradonačelnik Franković i zahvalio svim sudionicima što su prepoznali projekt i posvetili se njegovoj realizaciji.

Sporazum su potpisali još načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović, načelnik Općine Čitluk Marin Radišić te direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona Andrija Krešić. Sporazum je u ime gradonačelnika Grada Čapljine Smiljana Vidića potpisala predstavnica gradske uprave Danijela Nogolica, dok je u ime načelnika Općine Neum Dragana Jurkovića potpisnik sporazuma njegov savjetnik Milan Batinović. Projekt Camino Dubrovnik – Međugorje odnosi se na Put sv. Jakova od Dubrovnika do Međugorja kojim bi se pješačkom turističko-hodočasničkom stazom u dužini od oko 147 kilometara povezali crkve sv. Jakova u Dubrovniku i Međugorju.

Projektom će se definirati i urediti staza koja bi, počevši od samostana sv. Jakova u Dubrovniku, hodočasnike i ostale zainteresirane turiste i putnike kroz šest dana dovela do crkve sv. Jakova u Međugorju.

Novu stazu predstavio je koordinator projekta Goran Cvjetinović. Naglasio je kako staza svojim najvećim dijelom prolazi starim putovima koje je stanovništvo ovog područja koristilo tijekom povijesti, a obiluje brojnim vrijednim prirodnim i baštinskim lokalitetima.

Čišćenje i označavanje rute u cijelosti planirano je tijekom rujna i listopada. Najavio je kako će uslijediti detaljno snimanje te izrada aplikacije. Velika pozornost, istaknuo je Cvjetinović, posvećena je pitanju sigurnosti na ruti te zahvalio svim sudionicima na projektu. 

HITNI bolnički prijem otvorio je premijer Plenković, a domaćin događanja bio je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović 2700 kvadrata suvremeno opremljenog dijela bolnice Otvoren Objedinjeni hitni bolnički prijem u splitskoj bolnici KORISNICI programa poboljšat će svoja poslovanja Nova sredstva za razvoj Kroz 46 ugovora korisnicima 6 milijuna eura AK Koprivnica broji više od stotinu članova Prijem za atletičare i trenere Ime našeg grada prenosite na svojim nastupima