Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Grad i sponzor osigurali besplatne bilježnice

U školske klupe sjeda 301 prvašić, osnovnoškolce dočekale knjige

Foto: Robert Mihaljević
Grad je izdvojio 700.000 kuna za radne bilježnice koje će za sve učenike biti besplatne

Nije mnogo, ali čovjeka doista veseli: danas u školske klupe u Koprivnici prvi put sjeda 301 prvašić, što je točno jedan više nego prošle školske godine. Ako se uzme u obzir da je ove jeseni u Hrvatskoj čak 24 razreda prvašića manje nego lani, a u posljednjih pet godina izgubljeno je blizu 200 razreda, koprivnička brojka doista izgleda optimistično.

investicije u školstvo Grad i Županija žele riješiti problem učeničkog doma: Još se čeka provođenje 
odluke o konačištu HŽ-a

Roditelji bez brige

– Imamo, dakle, ukupno 301 učenika prvog razreda u novoj školskoj godini. Naravno da nas veseli što je to više, makar i za jednog, nego prošle školske godine – rekla nam je koprivnička pročelnica za prosvjetu Ana Mlinarić.

U obilazak učenika, posebno onih koji prvi put sjedaju u školske klupe, zaputit će se i gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima. Obići će sve osnovne i područne škole kojima je Grad osnivač. A sve će učenike osnovnih škola u Koprivnici na klupama dočekati knjige, radne i obične školske bilježnice. Roditelji su ove godine lišeni svake brige oko njihove nabave. Najavili su to na prošlotjednoj konferenciji za novinare gradski čelnici predvođeni gradonačelnikom Jakšićem.

Projekti pri kraju, čeka se lokacijska dozvola Grade se dva podvožnjaka ispod Podravske magistrale i pruge

Na predstavljanju projekta ‘Veselo u školu’ bili su i ravnatelji škola te predstavnici sponzora, tvrtki koje su pomogle u nabavi školskih bilježnica. Gradonačelnik je otkrio kako će čak 43.500 običnih školskih bilježnica u prigodnim dizajnom dočekati u ponedjeljak učenike osnovnih škola s područja Koprivnice. Bilježnice koje su osigurali brojni sponzori stajale su oko 220.000 kuna, a na školskim klupama one će čekati blizu 2460 koprivničkih osnovaca.

– Drago mi je da već 13. put možemo predstaviti tu akciju i posebno zahvaljujem svim sponzorima, našim uspješnim tvrtkama koje ostvaruju sjajne poslovne rezultate. Moram naglasiti da smo izdvojili oko 700.000 kuna iz gradskog proračuna za nabavu radnih bilježnica koje će za sve učenike i roditelje također biti besplatne – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Svi su složni: Renesansni festival bio je najbogatiji i najposjećeniji dosad Gari Cappelli: Renesansni festival ponos je hrvatskog turizma i sjajan uspjeh Koprivnice

Kulturni vodič Koprivnice

Dizajn školskih bilježnica predstavili su u ime sponzora predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec i Podravkina direktorica marketinškog komuniciranja Maja Vresk Bodalec. Ravnatelj Muzeja grada Robert Čimin pak govorio je posebnom projektu Kulturni vodič Koprivnice.

– On je namijenjen školarcima, ali i njihovim roditeljima. Riječ je o edukativnoj knjižici koja će ih upoznati s poviješću grada i njegovim znamenitostima – naglasio je Čimin.

Radovi vrijedni oko 7,5 milijuna kuna Popularno naselje na brijegu dobit će 5 km nove kanalizacije

Gradonačelnik Mišel Jakšić na koncu je najavio brojne projekte u predškolskom i školskom obrazovanju koje će gradska uprava javno predstaviti u idućih mjesec, dva. Riječ je o završetku obnove dječjeg vrtića u Generalićevoj ulici, početku gradnje novog dječjeg vrtića u Starigradu, početku energetske obnove OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog, projektima nove dvorane u OŠ “Đuro Ester” te idejnom projektu zgrade nove osnovne škole u Podolicama.

Već sutra, tako, svečano će se otvoriti temeljito obnovljeni Dječji vrtić “Loptica” u Generalićevoj ulici u središtu grada. Vrijednost radova iznosila je oko 2,8 milijuna kuna, a 54 posto iznosa osigurano je iz europskog projekta.