Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Obogaćenje ponude

Ulaganje u turizam: uređenje starog i otvaranje novog hotela s 4 zvjezdice

hotel Park
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Turisti će tako odsjedati u potpuno moderniziranom Hotelu Park i prvom čakovečkom hotelu visoke kategorije Castellum

U Čakovcu se u ožujku planira otvaranje prvog hotela s četiri zvijezdice, a u tijeku je i rekonstrukcija hotela Park vrijedna 8,2 milijuna kuna, priopćeno je iz tog grada.

Kako ističu iz Čakovca, odlične brojke potaknule su razvoj hotelijerstva, pa će tako još više domaćih i inozemnih gostiju imati priliku smjestiti se u Međimurju. Turisti će tako odsjedati u potpuno moderniziranom Hotelu Park i prvom čakovečkom hotelu visoke kategorije Castellum. 

Čakovec Međimurska županija Čakovec i Šenkovec imaju najveći indeks razvijenosti

Iz tog hotela nisu željeli reći kolika je vrijednost investicije, a otvaranje su najavili za ožujak.

"Kontinentalni turizam odlikuje brzorastući potencijal te smo zadovoljni što je i Grad Čakovec prepoznao potrebu za proširenjem opcija zabave i smještaja. Prvi čakovečki hotel s 4 zvjezdice gradi se u potpunosti iz vlastitih sredstava, bez korištenja potpora", kazala je voditeljica hotela Castellum Emina Lajtman.

Direktor i investitor Hotela Park Davor Lovrenčić je istaknuo kako je Hotel Park prvi gradski hotelski kapacitet te kako je došlo vrijeme za uvođenje dodatnih sadržaja koji će obogatiti i modernizirati ponudu.

Dodao je i kako su ponosni što se rekonstrukcija, opremanje i uvođenje dodatnih sadržaja u Hotel Park u Čakovcu, ukupne vrijednosti 8,2 milijuna kuna, sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 1,9 milijuna kuna.

Međimurje plin, grijanje Zbog toplije zime 'Na računima za grijanje smo uštedjeli oko 600 kuna'

"To znači da i Europska unija prepoznaje ponudu i mogućnosti Čakovca, kao što to čini i sam Grad kroz podršku privatnim inicijativama. Sigurni smo da će ova investicija povećati broj noćenja i gostiju, a naša je zadaća da im pružimo najbolje iskustvo koje će ih potaknuti da ponovno posjete Međimurje i Hrvatsku", kazao je Lovrenčić.

U priopćenju se navodi i kako će hotel Castellum, kao i Hotel Park, potpuno u skladu s globalnim trendovima omogućiti e-punionicu za električna osobna vozila i e-bike stanicu.

Matija Posavec u rodilištu Stiže nova oprema Uređuje se rađaonica sagrađena '72., u obnovu će uložiti pet milijuna kuna