Izbornik
Naslovnica Gradovi
GOTOV JE IDEJNI PROJEKT

Urbani sportski park u blizini bazena i igrališta

Foto: Grad Kutina
Park će sadržavati brojne sportske poligone poput skate i bike parka, staze za rolanje, itd.

U Kutini je predstavljeno i idejno rješenje projekta Urbani sportski park Kutina. U predstavljanju su sudjelovali gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić, i Marko Friščić, arhitekt iz tvrtke Nexar d.o.o.

POBJEDA U PRVOM KRUGU Zlatko Babić na čelu Kutine i iduće 4 godine

– Za razvoj sportske infrastrukture te poboljšanje uvjeta treniranja, kako profesionalaca tako i rekreativaca, uložena su znatna sredstva u posljednje četiri godine. Kako bismo dobili nove sadržaje, planiramo ovaj urbani sportski park – poručili su iz Grada Kutine.

Projekt Urbani sportski park Kutina podrazumijeva uređenje prostora s brojnim atraktivnim sportskim sadržajem kao što je pumptrack poligon, skate park, bike park, staza za rolanje, pješčani tereni, ali i piknik-zona, dječje igralište i sl. Lokacija parka nalazi se na sjeveroistočnom dijelu grada uz potok Kutinica, u blizini gradskog bazena i nogometnog igrališta NK Moslavina.

Gotov je projekt vrijedan gotovo sedam i pol milijuna kuna Završena rekonstrukcija društvenog doma Banova Jaruga

– Novi i atraktivni sadržaji najviše će privući djecu i mlade kojima je neophodan prostor za rekreaciju, druženje, igru i zabavu – rekao je arhitekt Marko Friščić.

– Kontinuiranim radom i novim projektima i sadržajem pokazujemo kako smo Grad koji želi privući mlade i da mladi tu ostaju u Kutini. Mnogobrojni skateri godinama su nam ukazivali na manjak sadržaja za njihove potrebe te urbanim sportskim parkom u Kutini želimo doprinijeti široj populaciji sportaša, rekreativaca i amatera – dodao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.