Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 18 pregleda
električne, telefonske i IT instalacije

Uređuje se prostor za braniteljske i druge civilne udruge Ivanca

Uređenje prostora za udruge u Ivancu
Foto: Grad Ivanec
Izvest će se radovi vrijedni 40.000 kuna koji predstavljaju preduvjet za daljnji nastavak radova tijekom ove godine

U dijelu prostora u prizemlju braniteljske zgrade u Gajevoj ulici u Ivancu u tijeku su radovi na postavljanju električnih, telefonskih i IT instalacija. Radovi se obavljaju u istočnom dijelu zgrade, u prostoru površine 70 četvornih metara, koji će biti namijenjen prvenstveno radu braniteljskih, ali i drugih gradskih civilnih udruga.

Ivanec Značajne potpore Stiže novac za Muzej planinarstva i zaštitu arheološkog nalazišta

Grad Ivanec je u prizemlju i u podrumu stambeno-poslovne zgrade od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (sada Ministarstva državne imovine) na trajno korištenje i bez naknade dobio veći prostor te ga namijenio radu ivanečkih udruga. 

Pošto su prostori u rohbau fazi, prethodno je u njihovo građevinsko uređenje i opremanje potrebno uložiti visoka novčana sredstva. Instalacijsko opremanje najatraktivnijeg, istočnog dijela zgrade, predstavlja početak radova na unutarnjem uređenju, a u ovoj fazi izvest će se radovi vrijedni 40.000 kuna, koji predstavljaju preduvjet za daljnji nastavak radova tijekom ove godine.

Ivanec, novi prostori u Caritasovom domu Briga za najstarije Novi prostori u Caritasovu domu, investicija vrijedna 400.000 kuna

- Grad Ivanec je za nastavak ulaganja u uređenje ovog dijela zgrade u proračunu za 2018. godinu osigurao 315.000 kuna. Nastojat ćemo dodatna sredstva za uređenje pribaviti i iz vanjskih izvora te ćemo i dalje pratiti natječaje fondova i ministarstava na koje bismo mogli prijaviti projekt. Dosad, na žalost, nije bilo odgovarajućih natječaja za ovu vrstu projekata - rekao je gradonačelnik Milorad Batinić.

- S obzirom na to da su predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga grada Ivanca na inicijalnom sastanku izrazili spremnost da se i sami radno angažiraju na uređenju prostora, pozvat ćemo ih na novi sastanak te s njima o tome detaljnije razgovarati, a sve u cilju kako bismo ovaj prostor konačno uredili i u funkciju ga stavili do kraja ove godine - zaključio je gradonačelnik, izvijestili su iz Ivanca.

Milorad Batinić Milorad Batinić: Pacijenti dolaze na Hitnu i dočekaju ih zaključana vrata