Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Ulaganja u Poreču

Uređuje se prostor za novu jasličku grupu, uskoro novi vrtić u bivšoj školi

Poreč
1/5
Foto: Grad Poreč
Nakon što je prošle godine izgrađena i otvorena nova područna osnovna škola za stotinjak učenika u Žbandaju, a na Finidi se upravo dovršava izgradnja dugoočekivane osnovne škole za šestotinjak učenika, Grad Poreč počeo je s ulaganjima u gradske vrtiće

Tako se u prostorima Dječjeg vrtića Radost II, poznatijeg kao Gornji vrtić, trenutno uređuje prostor za novu jasličku grupu. Osim preuređenja prostorije, nabavit će se i nova, standardima propisana oprema, a uredit će se i prilagoditi dječja garderoba kao i sanitarni čvor. Vrijednost radova bez opreme je 120 tisuća kuna s PDV-om, a nova jaslička grupa prvu će djecu prihvatiti početkom nove pedagoške godine u rujnu.

Broj turista u porastu Poreč Ostvarili prvih milijun noćenja u 2018.

S obzirom na to da će osnovnoškolci iz područne osnovne škole Veli Maj početkom školske godine prijeći u novu Osnovnu školu Finida, slobodne prostorije u Velom Maju prenamijenit će se u novi vrtić s jasličkim i vrtićkim grupama. Početak radova planiran je za idući mjesec, a očekuje se da će tridesetak djece u nove prostore ući nakon zimske stanke, priopćili su iz Grada Poreča.

Grad Poreč je za ove radove dobio sredstva za projektnu dokumentaciju od Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Sredstva su dobivena i za projektnu dokumentaciju vrtića u Žbandaju, a kao jedan od rijetkih gradova s pozitivnim prirodnim prirastom i povećanjem broja stanovnika, Poreč planira na natječaje Ministarstva poljoprivrede kandidirati i dodatna dva projekta izgradnje vrtića - u Varvarima i Dračevcu.

Najbolji učenici Poreča Od fizike, natjecanja iz jezika i matematike do sporta OŠ Poreč u prošloj školskoj godini ostvarila zavidne rezultate