Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković 345 pregleda
Radove većim dijelom financira Županija

Uređuju se učionice, dvorane, dvorišta i igrališta u dvije osnovne škole

Radovi u dvjema školama u Metkoviću
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
U OŠ Stjepana Radića mijenjaju se parketi i rasvjeta, sanira dvorište i igralište, dok se u OŠ Don Mihovila Pavlinovića saniraju zidovi, strop, rasvjeta i košarkaško igralište, a promijenit će se i parket

Zamjenica župana Žaklina Marević obišla je radove u osnovnim školama Stjepana Radića te Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću vrijedne više od milijun kuna koje najvećim dijelom financira Dubrovačko-neretvanska županija.

U OŠ Stjepana Radića za izmjenu parketa u četiri učionice izdvojeno je 280.000 (od čega 120.000 kuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije), za sanaciju dvorišta matične škole i PŠ Mlinište izdvojeno je 100.000 kuna, za izmjenu rasvjete u dvorani i hodnicima škole 72.000 kuna dok je za sanaciju igrališta izdvojeno 12.500 kuna. Ukupan iznos je veći od 460.000, priopćili su iz Županije.

Dubrovnik poplava Dubrovačko-neretvanska županija Veliki odaziv: za javne radove javilo se više od 700 nezaposlenih osoba

U osnovnoj školi Don Mihovila Pavlinovića za rekonstrukciju podova i izmjenu parketa u sportskoj dvorani Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila je 416.000 kuna, za sanaciju zidova, oluka, stropa i rasvjete u dvorani izdvojeno je više od 103.000 kuna, a za sanaciju košarkaškog igrališta osigurano je više od 21.000 kuna. Ukupna vrijednost investicija veća je od 540.000 kuna, a gledajući ove obje škole u Metkoviću, vrijednost radova prelazi milijun kuna.