Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
srđ je naš

Đuro Capor: Zna li župan Dobroslavić što je studija izvodljivosti?

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Je li moguće da su započeli radovi na izgradnji pristupne ceste, postupci izvlaštenja i da je zatražena i dobivena lokacijska dozvola za Lučino razdolje, sve to bez studije izvodljivosti, upitao je Capor

Reagirajući na priopćenje Dubrovačko-neretvanske županije, koja je navela da studija izvodljivosti županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju još nije završena te će biti dostupna javnosti kada se izvrši primopredaja, koordinator građanske inicijative 'Srđ je naš' (GI SJN) Đuro Capor postavio je pitanje  županu Nikolu Dobroslavića - 'zna li što je studija izvodljivosti'.

Nikola Dobroslavić budućnost europe Župan Nikola Dobroslavić prisustvuje Europskom summitu regija i gradova u Bukureštu

- U više navrata u protekle dvije godine Dobroslavić se pohvalio da je izrađena ili dovršena studija izvodljivosti centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Također su u Županiji u nekoliko navrata odbili zahtjev građana i medija da im se omogući uvid u Studiju izvodljivosti, pozivajući se na članak 23. stavak 4. Zakona o pravu na pristup informacijama, citirajući pritom dio članka u kojem stoji kako će 'tijelo javne vlasti rješenjem odbaciti zahtjev za pristup informaciji ukoliko ono nema informaciju ili nema saznanja gdje se ona nalazi - naveo je u priopćenju Capor.

Dodao je kako je u tri prilike - 15. veljače  i 15. ožujka 2017. na sastancima s bivšim ministrom Dobrovićem te 1. ožujka 2019. - župan Dobroslavić izjavio da je studija izvodljivosti izrađena ili donesena. Na koncu je 4. travnja izdana i lokacijska dozvola.

Postavljanje prvog pilota za Pelješki most Odobreno 24 milijuna kuna za sanaciju i rekonstrukciju rive u luci Donje Čelo na Koločepu Uz razvoj luka i gradnju Pelješkog mosta, povezat ćemo Dubrovnik autocestom!

- Je li moguće da su započeli radovi na izgradnji pristupne ceste, postupci izvlaštenja i da je zatražena i dobivena lokacijska dozvola za Lučino razdolje, sve to bez studije izvodljivosti? - upitao je Capor.

- Izgleda da je to moguće jer je jučer županova PR služba poslala medijima priopćenje prethodno odbivši moj zahtjev za pristup informaciji, gdje stoji: Studija izvedivosti za projekt Centra za gospodarenje otpadom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije završena, i na nju nemamo autorska prava. Autorska prava imat će Agencija za gospodarenje otpadom d.o.o. kad se izvrši uredna primopredaja (kad Studija bude završena, usuglašena s Jaspersom te plaćena izrađivaču), što očekujemo krajem svibnja 2019. i tad će javnost s njom biti upoznata - navodi se u priopćenju.

Palijativna skrb U Metkoviću se osniva mobilni palijativni tim Dobroslavić: Među prvima smo u Hrvatskoj u brizi za starije