Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
PRIPREMITE SE

Uskoro kreće natječaj za dodjelu stipendija

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Iz Grada napominju kako se natječaj za dodjelu novčanih potpora odnosi na studente isključivo s područja Grada Čakovca, a visina iznosa ovisi o gradu u kojem studiraju.

Grad Čakovec nastavlja s ulaganjima u obrazovanje i to kroz čak tri modela novčanih potpora za studente.

Županija i Dom zdravlja ostvarili ukupno 61 milijun kuna investicija U Čakovec stigla tri nova sanitetska vozila

Prvi model su stipendije koje ove akademske godine koristi dvjestotinjak studenata. Riječ je o bespovratnim novčanim potporama namijenjenim studentima deficitarnih zanimanja na području Grada Čakovca i Međimurske županije. Sukladno Preporukama za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2019. godinu za Međimursku županiju, potrebe se odnose na sveučilišne studije (medicinu, strojarstvo, elektrotehniku, građevinarstvo, računarstvo, matematiku, fiziku, anglistiku, farmaciju, rehabilitaciju, logopediju i psihologiju) te stručne studije (strojarstvo, obućarska tehnologija, radna terapija i rani predškolski odgoj i obrazovanje).

Uz „klasični“ model stipendiranja, Grad Čakovec dijeli beskamatne novčane potpore, onim studentima  na svim ostalim studijima u zemlji i inozemstvu koji zadovoljavaju formalne kriterije za dodjelu propisane Odlukom. Odluka se odnosi na studente koji nisu korisnici stipendije Grada Čakovca i nisu potpisnici Ugovora o korištenju stipendije Grada Čakovca. Natječaj za dodjelu novčanih potpora Grada Čakovca za preddiplomske studije, integrirane i diplomske studije za ovu akademsku godinu objavljuje se 14. listopada 2019. na službenim internet stranicama Grada, a nakon objavljenog natječaja potrebna dokumentacija dostavlja se gradski Upravni odjel za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću. Prijave na natječaj kao i popis dokumenata koje treba priložiti uz prijavu mogu se podići na adresi K. Tomislava 15, Čakovec ili preuzeti na internet stranicama Grada nakon objavljenog natječaja u listopadu ove godine.

Županijska skupština 'Nema govora o spajanju Županijske bolnice Čakovec s bolnicama u Varaždinu i Koprivnici'

Iz Grada napominju kako se natječaj za dodjelu novčanih potpora odnosi na studente isključivo s područja Grada Čakovca, a visina iznosa jednaka je mjesečnom iznosu stipendija. Tako će za studij u Čakovcu, studenti mjesečno primati 400 kuna, za studij u Varaždinu 500 kuna, a za studij u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske te za studij u inozemstvu, 900 kuna.

Treći oblik modela novčane potpore za studente su zajedničke stipendije s trgovačkim društvima i visokoškolskim ustanovama, a namijenjene su studentima koji imaju osigurane stipendije vezane uz rad trgovačkih društava ili visokoškolskih ustanova, a koje jamče njihovo zapošljavanje. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenim stranicama grada.