Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Geotermalna istraživanja

Uskoro počinju istražni radovi na bušotinama

Na sastanku se razgovaralo o projektu geotermalnih istraživanja
Foto: Grad Vinkovci

Na posljednjem sastanku članova gradske uprave s predstavnicima Agencije za ugljikovodike Grad Vinkovci dobio je potvrdu kako se s istražnim radovima na bušotinama na području grada počinje za nešto više od godinu dana.

Komentirajući razgovore s održanog sastanka, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić rekao je kako vinkovačka geotermalna priča ide u jako dobrom smjeru te da se, ako završna istraživanja potvrde ono što su dosadašnja mjerenja pokazala, vrlo brzo počinje s planiranjem projekata koji će rezultirati velikim uštedama.

– Te uštede bile bi važne kako za sama domaćinstva tako i u pogledu gospodarstva i poljoprivredne proizvodnje. Vruća voda može biti gotovo neograničeni i potpuno obnovljiv izvor energije, čime u konačnici ostvarujemo smanjenje troškova energije i ugljičnog otiska – rekao je Romić. 

manifestacije u Vinkovcima VINKOVCI Za sve manifestacije u godini naglasak stavljamo na suradnju s udrugama Gradske vlasti najavljuju kako će i dalje nastaviti s izdvajanjima za potpore obrtnicima Vinkovci među vodećim po izdvajanjima za obrtnike Sredstva za nove poduzetnike s 5000 kuna na 1000 eura Proglašeni su najčitatelji vinkovačke knjižnice za 2023. godinu Najčitatelji knjižnice Nagrade dodijeljene u sedam kategorija