Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Za nadolazeći blagdan u Dubrovniku se nudi pregršt događaja po svačijem ukusu

Uskrs u Primorju, festival Aklapela te jedna od najatraktivnijih utrka na svijetu...

1/2
Foto: Grad Dubrovnik
Uskrs u Primorju Tradicionalna manifestacija započela je već u subotu, a ove godine na još više lokacija donosi najbogatiji program dosad: od prezentacija autohtonih proizvoda, upoznavanja sa starim zanatima, radionica i degustacija specijaliteta do utrke i glazbenog programa

Planirate li posjetiti Dubrovnik, uskrsno doba pravo je vrijeme za to. Naša najatraktivnija turistička destinacija nudi pregršt zanimljivih i raznovrsnih preduskrsnih događanja. 
Tradicionalna manifestacija Uskrs u Primorju započela je već u subotu, a ove godine na još više lokacija donosi najbogatiji program dosad: od prezentacija autohtonih proizvoda, upoznavanja sa starim zanatima, radionica i degustacija specijaliteta do utrke i glazbenog programa.

'gdje jedem' Prvi gastrovodič za Viroviticu

Na Mali Uskrs, 28. travnja, na Gromači će se održati glavni događaj: gostovanja kulturno-umjetničkih skupina iz dubrovačke regije i susjednih zemalja. Građanima i posjetiteljima na raspolaganju je posebna besplatna autobusna linija kao i posebna gastronomska ponuda u četiri seoska domaćinstva.
Međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge Dubrovački primorski svatovi ove godine se odvija deseti put i prerasla je u turističku atrakciju. Posjetitelji će imati prigodu isprobati „penganje“ jaja, starinsku vještinu ukrašavanja uskršnjih jaja vrućim voskom, pletenje pomica, kao i upoznati običaje primorske svadbe u izvedbi udruge Primorski svatovi.

Šesti Vinski festival

Uz folklornu manifestaciju organizirat će se i raznovrsna događanja, od degustacija posebnih gastronomskih ponuda u seoskim domaćinstvima, Dana otvorenih vrata starih zanata, nastupa Klape Ragusavecchia, utrke Triathlon Kluba Dubrovnik do prigodne prodaje autohtonih domaćih proizvoda i sajma cvijeća. Posebno se ističu seoske igre na Osojniku koje izazivaju veliko zanimanje.

Osječko-baranjska županija na konferenciji o suradnji u turizmu u kineskom gradu Jiaxingu Gastronomija, priroda i dvorci aduti su koji će i kineske turiste ostaviti bez daha

Uskrs u Primorju za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, svega nekoliko kilometara udaljenih od Straduna, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Dubrovnika.

Šestu godinu zaredom u Dubrovniku će se održati Vinski festival - Dubrovnik FestiWine - koji će od 22. do 28. travnja okupiti zainteresirane vinare, novinare, vinske znalce i brojne ljubitelje vina. Program započinje „Dubrovačkom vinskom setemanom”, kada će se u restoranima s oznakom „Wine Friendly” moći kušati vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja. Na tradicionalnom događaju “Blind date: In love with Ston Oysters” tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. „Dubrovnik FestiWine Trophy” važno je ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina Festivala.

Na gastro spektaklu „Dubrovnik FestiWine Gala” predstavit će se kreativna kuhinja mladih, ali dokazanih chefova. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i somelijerstva.

Šibenik Unikatne pisanice pogledajte na izložbi Radost Uskrsa

Središnji je događaj izložba vina koja će se održati 26. i 27. travnja 2019. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će se predavanja, vinokušnje, vrlo atraktivne vinske radionice posvećene autohtonim sortama hrvatskoga juga, ali i radionice gostujućih festivala poput Salona pjenušavih vina.
I zaljubljenici u klapsko pjevanje doći će na svoje.

Već osmu godinu zaredom u Dubrovniku će se od 26. do 28. travnja održati Festival Aklapela, smotra vrhunskih hrvatskih klapa koje njeguju izvorno klapsko pjevanje i tradicionalno pjevanje a capella.

Bliži se i peto izdanje sportsko-rekreativne manifestacije Du Motion - Runners’ Days Dubrovnik, dvodnevnog događanja koje je grad podno Srđa ucrtalo na globalnu mapu destinacija za aktivan odmor.

hitne službe U Dubrovniku dodjeljene nagrade '112 Awards': Nagrađeni spasioci tajlandskih dječaka

Program 27. i 28. travnja uključuje popularni Dubrovački polumaraton, izazovnu Utrku zidinama, humanitarnu utrku građana 5K te Dječju utrku. Osim toga, još se organizira i Du Motion Expo, Du Motion Chat s istaknutim inozemnim imenima iz svijeta trčanja te drugi popratni sadržaji.
Zanimljive panoramske staze koje prolaze gradskom jezgrom i uz dubrovačku obalu, brojne pogodnosti uključene u trkačke pakete, nadaleko poznata dubrovačka dobrodošlica i atmosfera tijekom utrka razlozi su zbog kojih sudionici na Du Motion i ove godine stižu iz gotovo 50 zemalja svijeta.

Il Volo ispred katedrale

I za kraj ove pozivnice, podsjetimo: Grad Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre, u suradnji sa Star produkcijom, u povodu 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara na najljepšu dubrovačku pozornicu 1. srpnja dovode jednu od najvećih živućih legendi, velikog šarmera i genijalnog performera Toma Jonesa, a 1. kolovoza ispred dubrovačke katedrale nastupit će Il Volo, talijanski operni pop trio. Ulaznice za oba koncerta su u prodaji.

koprivnica Pogledajte kako izgledaju dvometarske 'Pisanice od srca' koje su širile radost Uskrsa po svjetskim metropolama