Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
EU fondovi

Vinkovački Polet kupuje sedam novih autobusa

Polet
Polet će se prijaviti i na natječaje EU kroz koje će financirati projekt energetske učinkovitosti i obnove Autobusnog kolodvora.

Prijevoznička tvrtka Polet bogatija je za sedam suvremenih autobusa koji su kupljeni zahvaljujući sredstvima koja su povučena iz EU fondova. To je prvi put da ova vinkovačka tvrtka uopće koristi sredstva iz EU fondova ali kako je rekao direktor tvrtke Mijat Kurtušić sigurno ne i posljednji. Najavio je kako će se Polet prijaviti i na natječaje EU kroz koje će financirati projekt energetske učinkovitosti i obnove Autobusnog kolodvora.

autobus Nabava autobusa Moderniziraju vozni park, više linija i češći vozni red u gradskom prijevozu

- Za kupnju sedam autobusa iz EU fondova smo povukli 12 milijuna kuna, rekao je Kurtušić najavljujući kako će novi autobusi dodatno povećati kvalitetu autobusnog prijevoza.

Dodao je i kako Polet ima 165 zaposlenika, a da 80 autobusa u vlasništvu tvrtke godišnje preveze više od dva milijuna putnika.

Zadovoljan s realiziranim projektom je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je s Kurtušićem potpisao ugovor o realizaciji projekta. Bosančić je istakao kako je ovo primjer koji bi trebale slijediti i ostale gradske tvrtke kada je riječ o ulaganjima.

- Nabavka novih autobusa doprinijet će sigurnosti prijevoza u Vinkovcima ali i povećati komunalni standard građana, rekao je Bosančić.

sudnica Reorganizacija U Vinkovce se nakon četiri godine vraća Općinski sud Milan Kujundžić Ugovor s ministarstvom zdravstva Domu zdravlja Vinkovci 2,2 milijuna kuna za specijalizaciju Vinkovačke jeseni poželjna destinacija Turistička zajednica završila s procesom brendiranja Vinkovaca