Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Makarska

Više od 400 osnovaca imat će obrok u školi

Besplatan obrok za djecu
Foto: Robert Anić/PIXSELL/Ilustracija
Grad Makarska dobio je 426.328,52 kune bespovratnih sredstva

Zahvaljujući uspješno pripremljenoj prijavi, Grad Makarska će i drugu godinu zaredom nastaviti provedbu projekta ''Marendajmo zajedno - osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva''. Odlukom o financiranju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Grad Makarska dobio je 426.328,52 kune bespovratnih sredstva zahvaljujući kojima će u tekućoj školskoj godini osigurati besplatne marende za više od 400 učenika!

Zakon o područjima i sjedištima sudova Općinski sud ponovno u Makarskoj

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije u sklopu Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. -2020, a bespovratna sredstva ostvarena su temeljem prijave u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva'' . Nositelj projekta je Grad Makarska s partnerima osnovnim školama oca Petra Perice i Stjepana Ivičevića.

Makarska Sanacija opasnih područja Uredit će se mjesto na kojem su česte prometne nesreće

Projektom je obuhvaćeno ukupno 416 učenika iz dvije osnovne škole koje djeluju na području Grada Makarske i to u Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića 236 učenika i u Osnovnoj školi oca Petra Perice 180 učenika. Ukupan broj krajnjih korisnika dobiven je provedbom preliminarnih anketa prema kriterijima definiranim u Uputama za prijavitelje ''Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (šk.god. 2018./2019.)

Makarska Makarskoj za Gradsku glazbu 200.000 kuna Glazbenici će uskoro vježbati u obnovljenoj dvorani