Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Makarskoj za Gradsku glazbu 200.000 kuna

Glazbenici će uskoro vježbati u obnovljenoj dvorani

Makarska
Foto: Grad Makarska
S ciljem popularizacije Gradske glazbe osnovana i sekcija Big Band, usmjerena na popularne i modernije vrste glazbe, koja je već u prve četiri godine postojanja postala svojevrsni makarski brend

Grad Makarska u 2019. će realizirati još jedan vrijedan projekt zahvaljujući uspješnoj prijavi na Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu Ministarstva kulture: za projekt Sanacija i adaptacija dvorane za vježbe i pomoćnih prostorija Gradske glazbe Makarska dobiveno je 200.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 252.334 kune.

Zakon o područjima i sjedištima sudova Općinski sud ponovno u Makarskoj

Cilj projekta je poboljšanje uvjeta za vježbu članova Gradske glazbe Makarska, omogućavanje napretka mladim glazbenicima, razvoj i popularizacija Gradske glazbe Makarska te stvaranje kvalitetnijeg okruženja i orkestra koji će upotpunjavati kulturno-glazbenu ponudu grada.

Gradska glazba najstarija je kulturna institucija na području Makarske rivijere i broji 47 članova. Smještena je u prizemlju zgrade u vlasništvu Grada Makarske, u kojoj udruga djeluje više od pet desetljeća. Nastupa na svim značajnijim događanjima u organizaciji Grada Makarske, a već godinama gostuju i na međunarodnim festivalima. S ciljem popularizacije Gradske glazbe osnovana i sekcija Big Band, usmjerena na popularne i modernije vrste glazbe, koja je već u prve četiri godine postojanja postala svojevrsni makarski brend.

Nova rješenja za rasterećenje prometa Naselje Dugiš dobiva izlaz na magistralu

Grad Makarska u proteklih je godinu dana učinio velike napore na poboljšanju uvjeta ustanova u kulturi te kulturnoj ponudi grada. U provedbi su projekti ''Uređenje i adaptacija Gradske knjižnice Makarska'', ''Centar za posjetitelje'', te ''Revitalizacija kulturne baštine zaseoka Kotišina''.

Kristian Banović 'policajac godine' Kristian Banović - policajac kojeg građani hvale Makarska Makarska Grad će i turiste educirati o recikliranju otpada