Izbornik
Naslovnica Gradovi Pleternica
Ljeto u Pleternici donosi brojne radionice, predstave, sportske škole...

Vrijedne udruge odrekle se odmora i ponudile niz sadržaja

Foto: Pleternica
Brojni Pleterničani kazali su da im nedostaju gradske manifestacije

U Pleternici ni ove godine nisu izostali brojni zanimljivi, zabavni i poučni sadržaji uz koje građani mogu korisno provoditi svoje slobodno vrijeme tijekom ljetnog razdoblja. Zbog produženja epidemioloških mjera do konca lipnja, tradicionalni pleternički Lidas nije održan, no brojne pleterničke udruge su kroz koordinaciju s Gradom odlučile preskočiti ljetnu stanku i sugrađanima ponuditi niz aktivnosti. Na to su ih potaknuli Pleterničani kojima nedostaju manifestacije kojima je prijašnjih godine grad obilovao.

Intervju s novoizabranom gradonačelnicom Pleternice Marijom Šarić 'EU projektima potičemo otvaranje novih radnih mjesta'

Radno ljeto

– Bogati sadržaji, satkani od različitih radionica, zabavnih programa te zanimljivih edukacija, čine ljetnu ponudu na području našega grada. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Iz gradske su uprave zamolili sve ustanove i udruge da se odreknu ljetnog odmora i da ovo ljeto bude radno, kako bi zajedno ponudili niz zanimljivih programa svojim sugrađanima kroz različite aktivnosti u njihovim prostorima. Sve su to objedinili u program “Ljeto u Pleternici”, koji cijeli srpanj donosi brojne sadržaje za sve generacije.

Tu su kreativne, edukativne, psihološke, informatičke i dramske radionice, folklorne probe, tjelovježba za zlatnu dob, pučko pjevanje, škole nogometa, tenisa, košarke. U Centru udruga održavat će se radionice za djecu s posebnim potrebama. Subotom i nedjeljom organizirani su obilasci Interpretacijskog centra Terra Panonica, a u sklopu aktivne srijede bit će organiziran prijevoz korisnika starije životne dobi.

Županijska Turistička zajednica pokrenula je novi projekt Bogata eno i gastro ponuda, prirodne ljepote i aktivan odmor na promo filmu

I škola tenisa

Pri predstavljanju ljetnog programa održane su i prezentacije aktivnosti Hrvatske knjižnice i čitaonice, koja organizira i sad već poznati Knjignik na Trgu bećarca s radionicama, predstavama i slično, ali i Teniskog kluba Neo, koji će voditi školu tenisa.

– Već koncem srpnja predstavit ćemo novi program, onaj za kolovoz, koji će, nadam se, biti upotpunjen manifestacijama koje po lipanjskim mjerama nismo mogli planirati – zaključila je Šarić.