Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Jedan od prvih ljetnikovaca Dubrovačke Republike

Za ljetnikovac Bozdari-Škaprlenda 100 tisuća kuna

Foto: Grad Dubrovnik
Namjera je da se u ovom ljetnikovcu uredi interpretacijski centar kulture ladanja Dubrovačke Republike kroz koji bi se multimedijski prikazali stilovi i posebnosti gradnje ljetnikovaca, njihova pozicija na teritoriju Republike, ali i svakodnevica života u njima

Kroz Program zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, i to za izradu dokumentacije za obnovu jednog od prvih baroknih ljetnikovaca Dubrovačke Republike - ljetnikovca Bozdari-Škaprlenda u Čajkovićima, Zavodu za obnovu Dubrovnika dodijeljena su sredstva u iznosu od 100.000 kuna. Ugovor je potpisan s Ministarstvom kulture u sklopu Programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu, prenijeli su iz gradske uprave.

od 10. srpnja do 25. kolovoza Dubrovačke ljetne igre 71. put

Ova sredstva utrošit će se za izradu elaborata i konzervatorsko-restauratorska istraživanja na zidnom osliku, koji je uz prethodno izrađeni Konzervatorski elaborat osnova za izradu cjelokupne projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju ljetnikovca, te stavljanje u javnu funkciju.

Namjera je da se u ovom ljetnikovcu uredi interpretacijski centar kulture ladanja Dubrovačke Republike kroz koji bi se multimedijski prikazali stilovi i posebnosti gradnje ljetnikovaca, njihova pozicija na teritoriju Republike, ali i svakodnevica života u njima.