Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
akcija 'Zelina bez azbesta'

Za zamjenu azbestnog krova do 10.000 kuna

krov
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Sanacija krovova sufinancirat će se sa sto kuna po kvadratu krova, ali ne više od 10.000 kuna po korisniku

Mnoge zelinske kuće mogle bi uskoro postati “azbest-free”. Grad Sveti Ivan Zelina sufinancirat će zamjenu krovnog pokrova obiteljskih kuća na svom području, a gradonačelnik Hrvoje Košćec raspisao je javni poziv za prijavu onih koji su za to zainteresirani. Rok je 31. svibnja, odnosno do trenutka kad Grad objavi da su sva namijenjena sredstva iskorištena.

Potpisan ugovor vrijedan 738 tisuća kuna Energetska obnova Pučkog otvorenog učilišta

– Troškovi uklanjanja i zamjene krovnih pokrova koji sadrže azbest novim, ekološki prihvatljivim krovnim materijalima sufinancirat će se nepovratnim novčanim sredstvima i to iznosom od 100 kuna po kvadratu zamijenjenog pokrova, s time da neće prelaziti 10.000 kuna po korisniku – izjavio je gradonačelnik Košćec te dodao da se zajedničkim aktivnostima Grada Svetog Ivana Zeline i građana u sklopu akcije “Zelina bez azbesta” znatno pridonosi očuvanju prirode i zdravlja, a grad Sveti Ivan Zelina pretvara u zdravije mjesto za življenje i poželjniju turističku destinaciju. Ukupan iznos osiguranih sredstava za sufinanciranje iznosi 500.000 kuna, a korisnici će morati dokazati da su uklonili i zbrinuli azbestni materijal na odgovarajući i prihvatljiv način, odnosno sukladno Pravilniku o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest.

Da bi zadovoljio uvjete za dobivanje sredstava, korisnik mora biti vlasnik kuće čiji krov treba obnavljati i na toj adresi mora imati prebivalište. Za kuću također mora imati svu valjanu dokumentaciju, poput građevinske i uporabne dozvole, kao i zemljišnoknjižni izvadak.