Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula

Zabilježeni parametri kod Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun ispod graničnih vrijednosti

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Svim zainteresiranim građanima rezultati kontinuiranih mjerenja na lokaciji Centra javno su dostupni na mrežnim stranicama  http://iszz.azo.hr/iskzl, priopćeno je iz tvrtke Kaštijun d.o.o.

Tvrtka Kaštijun za gospodarenje otpadom priopćila je, vezano za informacije građana da se u okolici Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun posljednjih dana osjećaju neugodni mirisi, kako su svi zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti i nema nikakvih prekoračenja.

Pula Nizozemski Ulysses zasvirao na šetalistu Giardini

- Na automatskoj postaji za praćenje kvalitete zraka smještenoj na Centru Kaštijun svi su zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti te nema nikakvih prekoračenja. Svim zainteresiranim građanima rezultati kontinuiranih mjerenja na lokaciji Centra javno su dostupni na mrežnim stranicama  http://iszz.azo.hr/iskzl - priopćeno je iz tvrtke Kaštijun d.o.o.

Dodaju kako se nalazimo u jeku turističke sezone i količine otpada koje dolaze na obradu u Centar Kaštijun daleko premašuju količine za koje je postrojenje projektirano pa je potrebno i obradu otpada prilagoditi povećanim količinama.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić Intervju s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem Infrastrukturu smo riješili, sad ćemo urediti Giardine, Danteov trg i Kandlerovu ulicu

- Proces stabilizacije otpada nije moguće provesti do kraja te je moguća povremena pojava neugodnih mirisa, a što je još više potencirano ekstremno visokim temperaturama. Razumijemo moguće neugodnosti za građane koji žive u blizini Centra, međutim ulažemo iznimne napore da iste svedemo na minimum - naveli su iz tvrtke Kaštijun d.o.o. koja upravlja Centrom za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić donio mjeru poticanja energetske učinkovitosti Za kupnju električnog bicikla Grad poklanja 1000, a za nabavu A+++ uređaja 700 kuna