Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Poreč

Zaron za sve uz "Pogled u plavo"

Međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme Crofish
1/6
Foto: Grad Poreč
Veliki interes građana izazvala je izložba plovila na porečkoj rivi gdje su uz ribarske brodove i druga plovila najviše pažnje plijenili školski jedrenjak "Kraljica mora“, te ratni brod "Hrvatska Kostajnica“ Ministarstva obrane

Porečka dvorana Žatika proteklog je vikenda bila domaćin 12. izdanja međunarodnog sajma ribarstva i ribarske opreme Crofish. Sajmenim prostorom koji se protezao na površini od 2800 kvadrata unutarnjeg izložbenog prostora u dvorani i 1000 kvadrata vanjskog izložbenog prostora predstavilo se više od 90 izlagača, a obišli su ih brojni znatiželjnici i zaljubljenici u more i ribarstvo, ali i gastronomiju, sport, te nautičku opremu, propćili su iz Grada Poreča.

Batana Baby podsjetnik na ribarsku tradiciju Batana obitelji Galović ukrašava porečku šetnicu

Cilj sajma bio je da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoju morskog ribarstva i akvakulture. Sajam je također imao za cilj jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta ribarstva, izgradnju ribarske infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza, te povećanje konkurentnosti ribara.

Foto: Grad Poreč

Osim samog izložbenog dijela održani su i brojni sastanci, stručna predavanja cjelokupnog ribarskog sektora, s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Uprave ribarstva, a stručnim događanjima prisustvovati različiti klasteri sektora, ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz Hrvatske i susjednih zemalja koji su predstavili razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.

Veliki interes građana izazvala je izložba plovila na porečkoj rivi gdje su uz ribarske brodove i druga plovila najviše pažnje plijenili školski jedrenjak „Kraljica mora“, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, te ratni brod „Hrvatska Kostajnica“ Ministarstva obrane.

Foto: Grad Poreč

Veliki interes vladao je i za ronilačko – edukativni projekt „Pogled u plavo“ koji je postavljanjem 10 metarskog grijanog bazena u šatoru pružio zainteresiranima jedinstvenu priliku da besplatno zarone i upoznaju čari, vještine i tehnike ronjenja pod punom ronilačkom opremom uz pratnju instruktora ronjenja.

Foto: Grad Poreč

Uz sajam, održana su i popratna događanja poput međunarodnog Kupa Istre u podvodnom ribolovu, dvodnevne međunarodne jedriličarske regate Crofish klase optimist, a novitet je bio Crofish vlakić koji je za vrijeme trajanja sajma besplatno prometovao na relaciji gradska riva-dvorana Žatika.  

Poreč Poreč Kreće obnova 11 zgrada u starogradskoj jezgi Električni automobil i skuter iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša Komunalni redari dobili električni automobil i skuter