Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ministarstvo graditeljstva

Završena sanacija klizišta u MO-u Gačice financirana s 430.000 kuna potpore

Sanacija klizišta u Ivancu
Foto: Grad Ivanec
Sanacija je provedena vrlo kvalitetno, vjerujem da će i mještani biti zadovoljni. Izvedena je drenaža i izgrađena oborinska odvodnja, a nakon zemljanih i sanacijskih radova cesta je asfaltirana, uređene su bankine i kontaktne površine iznad i ispod prometnice - izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić

Veliki građevinski zahvati koji su tijekom ljetnih mjeseci pretvorili ivanečko područje u veliko gradilište s dolaskom rujanskih dana ušli su u završnu fazu. Između ostalog, završili su radovi na sanaciji velikog klizišta u Mjesnom odboru Gačice (zaseok Kuštri) koji su u kompletnom iznosu od 430.000 kuna financirani bespovratnim sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Riječ je o klizištu koje je u proljeće ove godine opasno ugrozilo prometnicu koja vodi do sela i koja je mještanima jedini kontakt sa svijetom, i to u tolikoj mjeri da je bilo samo pitanje vremena kad će „potonuti“ i potpuno propasti, izvijestili su iz Grada Ivanca.

Bivši Varteksov pogon propada od njegova zatvaranja 2014. godine Imovina Grad Ivanec od države dobiva kompleks bivšeg Varteksa

Grad Ivanec je sredstva za sanaciju osigurao uspješnom prijavom na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Sanacijske radove obavila je Niskogradnja Veselnik iz Cestice.

- Sanacija je provedena vrlo kvalitetno, vjerujem da će i mještani biti zadovoljni. Izvedena je drenaža i izgrađena oborinska odvodnja, a nakon zemljanih i sanacijskih radova cesta je asfaltirana, uređene su bankine i kontaktne površine iznad i ispod prometnice - izjavio je  gradonačelnik Milorad Batinić koji je proteklih dana s pročelnikom za komunal Stankom Rožmanom i timom suradnika iz gradske uprave obišao više gradskih gradilišta.

Što se tiče ostalih klizišta (starih, ali i više novih, koja su se aktivirala proljetos), Grad Ivanec ima spremnih pet sanacijskih projekata koje će za dodjelu potpornih sredstava kandidirati odmah nakon što resorna ministarstva raspišu javne natječaje.

Ivanec - uređenje Poslovnog inkubatora Ivanec Uređuje se i unutarnji prostor Poduzetničkog inkubatora