Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Nezaboravno slavlje u čast hrvatskog reprezentativca

Zelinčani dočekali vatrenog Pivarića

Josip Pivarić u Zelini
Foto: TZG Sv. Ivan Zelina
U čast povratka svog vatrenog igrača Zelinčani su priredili veliko slavlje na kojem je bilo besplatnog jela, pića i tamburaške glazbe

Kao i u cijeloj Hrvatskoj, u Svetom Ivanu Zelini slavlje povodom povratka vatrenih u Hrvatsku trajalo je dugo u noć. Svaki je grad dočekao svog vatrenog, pa tako i Zelina, dom braniča Josipa Pivarića. U Zelini su ga dočekali brojni navijači, obitelj i prijatelji koji su ga podržavali tijekom cijelog prvenstva. Čestitali su mu, fotografirali se s njim, a on im je potpisao lopte i pripremio dirljiv govor.

– Hvala vam od srca. Svako dijete mora imati snove. Tako sam ih imao i ja. Najprije sam sanjao - da mi je barem zaigrati u Dinamu. Dao bih sve na svijetu. Kad sam zaigrao za Dinamo, e da mi je zaigrati za reprezentaciju, sve bih dao. Kad sam zaigrao za reprezentaciju, onda sam zamislio kako bi bilo lijepo igrati na Svjetskom prvenstvu u finalu. I sve sam si to jako zacrtao i htio sam to jako. I sve se to dogodilo. Tako i vi, morate vjerovati u ono što želite – kazao je razdragani Pivarić. Josipu je čestitao i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

- Jako smo ponosni na tebe i na uspjeh cijele reprezentacije. Hvala ti što si nam dao razlog za slavlje i što si unatoč obavezama u Zagrebu ipak došao pozdraviti svoje Zelinčane - rekao je.

Da za vrijeme slavlja ne bude nedostajalo hrane ni pića, pobrinuli su se lokalni obrtnici. Tako je Pekarna Kralj pripremila Josipu slavljeničku tortu, a lovačko društvo tate Pivarića besplatno je podijelilo lovački gulaš. Grad Sveti Ivan Zelina osigurao je besplatno pivo za sve posjetitelje, dok su se zelinski vinari Vina Kos - Jurišić i OG Željka Jarec pobrinuli da bude i vina. Mali Zelinčani koji su ljetovali u kampu Selce, na čelu s predsjednicom GDCK-a Sveti Ivan Zelina bili su posebno sretni zbog povratka svog reprezentativca u grad, pa su mu poklonili slavljeničku majicu.

TZG Sveti Ivan Zelina Započele prijave za drugu zelinsku Šatorijadu Druženje u prirodi i spavanje u šatorima