Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
U dva isplatna kruga za sanaciju goleme štete od nevremena

Županija isplatila oko osam milijuna kuna odšteta

Foto: Davor Kirin - Photography
Dosad su isplaćene odštete za područje općine Berek, i to u cijelosti, te za područje grada Čazme gdje je isplaćeno oko 600 tisuća eura, što je trećina ukupnih zahtjeva

U dva isplatna kruga za sanaciju goleme štete od nevremena koje je prošle godine u rujnu zahvatilo Bjelovarsko-bilogorsku županiju građanima je isplaćeno oko osam milijuna kuna, odnosno petina od ukupno 42 milijuna kuna, koliko je za pomoć za sanaciju štete odobrila Vlada RH.

– Dosad su isplaćene odštete za područje općine Berek, i to u cijelosti, te za područje grada Čazme gdje je isplaćeno oko 600 tisuća eura, što je trećina ukupnih zahtjeva. Nastavljamo s isplatama i dalje, kako nam budu stizali zahtjevi mi ćemo ih obraditi i potom spuštati sredstva općinama i gradovima na čijem području su štete i nastale, a oni će ih proslijediti oštećenim građanima – kazao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je s gradonačelnikom Dinkom Pirakom posjetio imanja oštećena u nevremenu.

– Bili bismo najzadovoljniji da se nevrijeme nije ni dogodilo, ali kad nas je već snašlo, moram zahvaliti Vladi RH i županu koji se izborio za pomoć koja nam je odobrena. Naime, gradonačelnik sam već duže od 20 godina i bilo je tu raznih šteta, ali odštete nikada nisu bile u stopostotnom iznosu kao sada – kazao je Pirak potvrđujući da novac stiže u prave ruke.

ČAZMA Konstrukcijska obnova muzeja završit će se i prije roka Predstava u Centru za kulturu Čazma ”Ljubav, gubici i moda” – emotivni inventar životnih ormara ČAZMA Za obnovu i rad sakralnih objekata Čazma daje 22.500 eura