Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Provedena javna nabava za daljnju izgradnju dječjeg vrtića

Gradi se dječji vrtić, bit će mjesta za 32 djece u dvije skupine

Foto: Općina Gunja
Vrtić će zapošljavati četiri osobe što je također važno za općinu poput Gunje

Kako se i najavljivalo, Općina Gunja raspisala je i provela postupak javne nabave za izvođenje radova na izgradnji i ugradnji stolarije na zgradi dječjeg vrtića. Nabava je bila podijeljena na dva dijela, i to na radove na izgradnji Dječjeg vrtića u Gunji kao i radovima na ugradnji stolarije na zgradi vrtića.

– Nakon što je donesena odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, koja je osjetno povoljnija u odnosu na prvi natječaj kada smo imali samo jednog prijavitelja, slijedi potpisivanje ugovora, nakon čega se kreće u realizaciju već započetog projekta izgradnje i opremanja Dječjeg vrtića u Gunji – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Dodaje i kako je za navedeni projekt odobren iznos od preko 380 tisuća eura bespovratnih sredstava koji se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. Gutić pojašnjava kako su u sklopu prve faze napravljeni temelji i zidovi budućeg Dječjeg vrtića. Planirano je da svi građevinski radovi budu završeni do 15. studenoga ove godine poslije čega bi se krenulo u unutarnje uređenje i opremanje vrtića.

– Ako ne bude nekih problema i zastoja, planiramo da sve bude završeno početkom jeseni iduće godine kada bi i vrtić trebao biti otvoren – istaknuo je Gutić.

Prema planovima Dječji vrtić u Gunji imat će kapacitet od 32 djece podijeljene u dvije skupine, jednu jasličku i drugu za nešto stariju djecu. Vrtić će zapošljavati četiri osobe što je također važno za općinu poput Gunje.

– Izgradnja dječjeg vrtića u Gunji je jedan izuzetno važan projekt za naše mještane koji će donijeti novu kvalitetu života prije svega mladima. Do danas, iako je bilo potreba, Gunja nije imala svoj vrtić nego su roditelji svoju djecu slali u vrtiće u susjednim općinama. Općina je sufinancirala boravak njihove djece u vrtićima sa 60 posto. Za relativno kratko vrijeme Gunja će imati svoj vrtić tako da roditelji svoju djecu više neće morati voziti u okolne općine ili se snalaziti kako znaju i umiju, nego će ih moći ostaviti na sigurnome u Gunji. Samim time taj projekt otvara mogućnost novoga doseljavanja u Gunju te možda povratka nekih koji su iz raznih razloga napustili svoje mjesto – rekao je Gutić.

GUNJA Za rad udruga Općina Gunja osigurala oko 53.000 eura Raspisan javni poziv Općina Gunja zaposlit će tri osobe za javne radove GUNJA Asfaltirana pješačka staza koja prolazi kroz tri ulice