Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
219 zahtjeva

Umirovljenicima po 50 eura božićnice, više nego u nekim gradovima

Umirovljenici
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Ove godine odlučeno je da će se umirovljenicima isplatiti novac koji onda sami mogu potrošiti kako i gdje žele žele

I ove godine, kao i nekoliko posljednjih godina, Općina Gunja umirovljenicima s prebivalištem na području općine osigurava božićnice. Cilj je pomoći ovoj najranjivijoj skupini društva u kojoj je i puno onih koji su socijalno ugroženi, a sve kako bi im se donekle uljepšali božićni i novogodišnji blagdani.

– Općina Gunja i ove je godine uoči nadolazećih blagdana umirovljenicima čija primanja ne prelaze 400 eura osigurala božićnice u iznosu od 50 eura. Ponosan sam što su božićnice u Gunji više nego i u nekim gradovima – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Prema njegovim riječima, za isplatu božićnica podneseno je 219 zahtjeva, a u tijeku je njihova isplata. Bilo je potrebno donijeti presliku osobne iskaznice, potvrdu o iznosu mirovine i karticu tekućeg računa. Osim toga, za dio umirovljenika isplata će biti izvršena u gotovini, na ruke.

– I ranijih godina davali smo božićnice, ali to je bilo na drugačiji način. Radili smo različito. Bilo je godina kada smo im dijelili poklon-pakete s proizvodima domaćih OPG-ova. Bilo je tu voća, meda, pekmeza, jaja, suhomesnatih proizvoda… Tako smo gledali da pomognemo umirovljenicima, ali i vlasnicima domaćih OPG-ova da prodaju svoje proizvode. Isto tako bilo je i godina kad smo im dijelili poklon-bonove za koje su u trgovinama u Gunji mogli kupiti što im treba – podsjeća Gutić.

Ove godine odlučili su umirovljenicima isplatiti novac koji onda oni sami mogu potrošiti kako žele i gdje žele. Kako Gutić kaže, neki će ta sredstva iskoristiti da nešto kupe, drugi da plate možda neke račune, a bit će i onih koji će dio božićnice iskoristiti za darivanje unučadi.

– Prema povratnim informacijama koje dobivamo od mještana njima je isplata novca najbolji način isplate božićnica. Oni s tim novcem onda mogu raditi što žele za razliku od ranije kada su bili ograničeni ili su pak dobivali proizvode. Upravo stoga mislim da ćemo i ubuduće nastaviti s ovakvom praksom isplate božićnica jer želimo da naši umirovljenici budu zadovoljni i da osjete pomoć općinskih vlasti – rekao je Gutić.

adventski sajam u Gunji Gunja Kuhano vino, čaj, kobasice i slanina na adventu i sajmu u Gunji Odrađeni su iskopi, uklonjen je stari materijal te je nasut novi materijal i postavljen geotekstil. Sve je pripremljeno za asfaltiranje, kaže načelnik Općine Gunja Ante Gutić Gunja nastavlja s uređenjem komunalne infrastrukture Novim grobljem i cestom riješili smo problem za idućih sto godina Ukupna vrijednost projekta, koja se odnosi na radove i uslugu stručnog nadzora, iznosi preko 75 tisuća eura Općina Gunja nastavlja s uređivanjem općinske komunalne infrastrukture Načelnik: Ovo će biti sedma ulica koju ćemo završiti tijekom moga mandata