Izbornik
Naslovnica Općine Tkon
Općina Tkon

Veće naknade za novorođenčad, jeftiniji vrtić, besplatni udžbenici...

Učenici Tkon
Foto: Općina Tkon
Stanovnicima koji rade na kopnu plaćeno je pola mjesečne karte na trajektnim linijama kao i mjesečne parkirne karte u Preku

Općina Tkon je u ovoj godini donijela nekoliko izmjena i dopuna programa koji se odnose na poboljšanje životnih uvjeta otočana.

– Raznim mjerama socijalne i populacijske politike nastojimo potaknuti mlade obitelji da ostaju na otocima – istaknuo je Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon.

CroVespa 2018. na rivi u Tkonu CroVespa 2018. Rivu u Tkonu ispunilo 400 zaljubljenika u legendarnu Vespu

U svibnju ove godine Općinsko vijeće donijelo je Izmjene i dopune Programa za ostvarivanje prava na pomoć za podmirenje dijela troškova stanovanja i jednokratne novčane potpore. Općina Tkon u svom Proračunu za potrebe socijalne skrbi planira sredstva u iznosu od 100.000 kuna. Povećane su i naknade za novorođenčad, pa se umjesto dosadašnjih 4000 kuna obiteljima s prebivalištem u općini Tkon jednokratno dijeli iznos od 6000 kuna za prvo, 8000 kuna za drugo te 10.000 kuna za treće i svako naredno dijete. Od ove godine, pravo na jednokratnu pomoć za nabavu školskih knjiga imaju roditelji ili skrbnici djeteta do četvrtog razreda, a naknada se odobrava u visini stvarnih troškova knjiga. Roditelji djece koja pohađaju DV “Ćok” umjesto 300 plaćat će 200 kuna, a za drugo i svako sljedeće dijete 100 kuna.

Djeca s teškoćama u razvoju imaju pravo na besplatan vrtić, kao i prijevoz do vrtića. Svi studenti dobivaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 kuna, a srednjoškolci po 300 kn. Stanovnicima Tkona koji rade na kopnu plaća se pola mjesečne karte na trajektnim linijama Tkon-Biograd i Preko-Zadar kao i mjesečne parkirne karte u Preku.

Župna crkva sv. Tome apostola Rekonstrukcija na župnoj crkvi sv. Tome apostola u Tkonu Zvonik crkve uništen u bombardiranju 1944. opet će imati izvorni oblik U planu je povezivanje pješčane uvale Vitane i bizantinske tvrđave iz 6. st. na brdu Pustograd Izmjene i dopune Prostornog plana općine Tkon U planu je gradnja cesta, vrtića, ambulante, marine...