Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
kako bi se što prije uvela usluga kartičnog plaćanja

Djelatnici državne uprave u 15 županija dobili 219 novih računala

Foto: Filip Kos/PIXSELL
Ističu da će projekt "e-Pristojbe" omogućiti elektroničko plaćanje upravnih pristojbi i naknada, pa korisnici više neće morati odlaziti na šaltere kako bi ih platili

U sklopu digitalizacije javne uprave i projekta 'e-Pristojbe' Ministarstvo uprave nabavilo je 219 novih računala koja su namijenjena uredima državne uprave u županijama, a vrijednost ugovora je gotovo milijun i pol kuna s PDV-om, od čega je 85 posto sufinancirano iz ESF fonda, objavilo je u četvrtak Ministarstvo uprave na internetskim stranicama.

OŠ "Ivana Perkovca" među prvih 10% škola u Hrvatskoj u kojima se provodi digitalizacija Od digitalne početnice do tehnološki napredne škole

Ističu da će projekt "e-Pristojbe" omogućiti elektroničko plaćanje upravnih pristojbi i naknada, pa korisnici više neće morati odlaziti na šaltere kako bi ih platili. Vrijednost potpisanog ugovora za taj je  50,6 milijuna kuna, od čega je 43 milijuna kuna sufinancirano iz fondova Europske unije.

Kako bi se u urede državne uprave u županijama što prije uvela usluga kartičnog plaćanja putem POS-uređaja, koja je tek prva faza velikog projekta e-Pristojba, djelatnici u uredima državne uprave dobili su novu potrebnu računalnu opremu, istaknuli su u Ministarstvu.

Objasnili su da je analiza računalne opreme pokazala kako pojedini uredi državne opreme posjeduju zastarjelu računalnu opremu, točnije računala s Windows XP sustavom.

Kava Tvrtka In2 kreće u projekt digitalizacije čak 100 poslovnih procesa gradske uprave Saznajte koliko političari troše na projekte, ali i na kave

"Stoga je u sklopu projekta 'e-Pristojbe' omogućeno pribavljanje nove računalne opreme na kojoj će biti omogućeno korištenje klijentske aplikacije za EFT POS uređaje", koja je dio sustava te pristojbe i služit će za uspostavljanje kartičnog plaćanja u uredima državne uprave u prvom kvartalu 2019. godine.

Ukupna vrijednost ugovora je 1.494.675,00 kuna (s PDV-om) od čega je 85 posto sufinancirano iz ESF fonda.

Riječ je o postupku nadmetanja u Elektroničkom oglasniku javne nabave na temelju Okvirnog sporazuma br. 1/2017-1 za nabavu računala i računalne opreme koji je sklopio Središnji državni ured za središnju javnu nabavu za sve obveznike središnje javne nabave i Ministarstvo uprave.

Dario Hrebak najavljuje potpunu digitalizaciju gradske uprave Prva potpuno digitalizirana javna uprava u Hrvatskoj Sve poslove vezane za Grad građani će obavljati iz “fotelje”

Računala su prema potrebama raspoređena uredima državne uprave Bjelovarsko-bilogorske županije (12 računala), Brodsko-posavske županije (16 računala), Dubrovačko-neretvanske županije (16 računala), Koprivničko-križevačke županije (7 računala), Osječko-baranjske županije (35 računala), Požeško-slavonske županije (8 računala), Splitsko-dalmatinske županije (28 računala), Šibensko-kninske  županije (9 računala), Virovitičko-podravske županije (5 računala), Vukovarsko-srijemske županije (26 računala), Zadarske županije (31 računalo), Zagrebačke županije (20 računala). 

Po dva računala dobili su uredi državne uprave u Karlovačkoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

Tvrđava Sv. Mihovila u Šibeniku jedinstven projekt Digitalizacija šibenske gradske jezgre