Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Gotova sezona

HEP Toplinarstvo napokon gasi grijanje u ovih šest gradova

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Kako ističu iz HEP Toplinarstva, s obzirom na veliki broj podstanica spojenih na toplinske sustave, za obustavu grijanja u svim zgradama potrebno je tri do četiri dana

HEP Toplinarstvo će danas, 20 svibnja, započeti s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, priopćeno je iz te tvrtke. Time i službeno završava ogrjevna sezona 2018./2019. i to mjesec dana kasnije nego je to bilo prošle sezone.

alpinisti priskočili u pomoć Stanari na Trgu kralja Tomislava dobivaju novi sustav grijanja s vanjskim kotlovnicama

Kako ističu iz HEP Toplinarstva, s obzirom na veliki broj podstanica spojenih na toplinske sustave, za obustavu grijanja u svim zgradama potrebno je tri do četiri dana. U razdoblju izvan ogrjevne sezone najavili su radove na revitalizaciji približno pet kilometara postojeće distribucijske toplinske trase te izgradnju 2,8 km nove trase.

- Sezona grijanja 2018./2019. protekla je uspješno. Isporuka toplinske energije za približno 126.000 krajnjih kupaca odvijala se kontinuirano, bez većih prekida. HEP Toplinarstvo će tijekom ljeta provesti radove revitalizacije i izgradnje dijela vrelovodne, toplovodne i parovodne trase. Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješteni -  izjavio je direktor HEP Toplinarstva Zdravko Zajec.

Ogrjevna sezona 2019./2020. započet će najranije 15. rujna 2019. u skladu s vremenskim uvjetima.

Vlasta Toth računi za struju 1000 kuna Grije se na struju jer susjedi ne žele kondenzacijski bojler