Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Cjelogodišnja linija Osijek-Dubrovnik

'Zelenu' i 'plavu' Hrvatsku povezati svakodnevnom zračnom linijom

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Župan Galić podsjetio je kako suradnja dviju županija traje još od ratnih dana, a danas je u praksi vrlo dobra

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić najavio je da će se povezivanje 'zelene' i 'plave' Hrvatske pokušati potaknuti uspostavom cjelogodišnje svakodnevne izravne zračne linije Osijek -Dubrovnik te distributivnog centra za slavonske proizvode u Dubrovniku.

Turistička atrakcija Vodenica na Dravi prigodno obilježila 233. rođendan Osijeka i početak došašća

Dobroslavić je to izjavio nakon sastanka s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem u dubrovačkoj palači Ranjina, istaknuvši da će se suradnja najviše razvijati na području turizma i poljoprivrede.

- Naše županije jesu jako udaljene, ali gaje međusobno razumijevanje. Već smo određene poteze povukli pa se u našim hotelima mogu konzumirati razni slavonski proizvodi, ali smo se dogovorili da ćemo raditi u dva smjera. Zrakoplovnom linijom bi gospodarstvenici planirali poslovanje, a stanovnici juga Hrvatske, ali i turisti mogli posjetiti istočnu Slavoniju - rekao je.

Najavio je kako će Vladi, Ministarstvu turizma i Croatia airlinesu uputiti inicijativu da se ova projekt i ostvari, a pokušat će osnovati i distributivni centar za proizvode iz Slavonije kako bi bili dostupniji građanima, ali i hotelijerima.

Promotivni film županijskog TZ-a donio hrpu nagrada sa ZTF-a Dubrovnik rivijeri tri nagrade, među njima i Grand prix

 Župan Galić podsjetio je kako suradnja dviju županija traje još od ratnih dana, a danas je u praksi vrlo dobra.

- Naši proizvodi već godinama stižu na jug Hrvatske, a s juga Hrvatske dolaze nama u Slavoniju. Sve je to znak dobre suradnje. Nama je prijevoz kroz Hrvatsku opteretio cijenu proizvoda i nastojat ćemo to riješiti povezivanjem, ili zrakoplovnom linijom ili izvedbom koridora V - rekao je Galić.

 Župani su prethodno u dubrovačkom Gospinu polju podijelili pet tona jabuka udrugama i ustanovama s područja najjužnije hrvatske županije.