Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Donacija gradu Zagrebu

200.000 kuna kao pomoć poslije potresa

Foto: Grad Vukovar
Zagreb i Vukovar veže višegodišnje prijateljstvo koje je okrunjeno Poveljom o prijateljstvu dva grada potpisanom u travnju 2016. godine

Grad Vukovar donio je Odluku o donaciji prema kojoj će u svrhu ublažavanja posljedica uzrokovanim potresom Gradu Zagrebu donira 200.000 kuna. Prema navodima iz Grada Vukovara, Vukovarci su se više puta, tijekom proteklih godina, uvjerili kako se pravi prijatelji poznaju u nevolji.

Radovi na infrastrukturi ne staju Za više od 3,5 milijuna kuna uređuje se Bogdanovačka ulica

– Jedan od takvih prijatelja Vukovara svakako je Zagreb. Iz toga smo razloga sve raspoložive resurse našega grada stavili na raspolaganje Zagrebu kako bismo pomogli u sanaciji šteta uzrokovanih potresom. Prijateljskom gradu Zagrebu ovom prigodom čestitamo 31. svibnja, Dan grada Zagreba i blagdan vaše nebeske zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata uz želju da se glavni grad Lijepe Naše čim prije obnovi te zasja u svome novom ruhu još ljepši i jači nego li je bio prije ove nepogode – stoji u objavi grada Vukovara.

Podsjetili su i kako je Zagreb i šire zagrebačko područje potres pogodio 22. ožujka 2020. godine u 6.24 minute te da su tada prouzročene velike materijalne štete.

pripreme za turističku sezonu Novo u ponudi – otvoren Domestic house Lola

Inače, Zagreb i Vukovar veže višegodišnje prijateljstvo koje je okrunjeno Poveljom o prijateljstvu dva grada potpisanom u travnju 2016. Grad Zagreb je više puta pomagao Vukovaru raznim donacijama, projektima i svakom drugom pomoći. I tijekom progonstva to prijateljstvo se vidjelo kada je na tisuće prognanih Vukovaraca smještaj pronašlo u Zagrebu. Mnogi od njih, poslije više godina progonstva, nisu se niti vratili u Vukovar što je pridonijelo da to prijateljstvo bude još dublje i snažnije. Samim tim u Gradu Vukovaru nije se nimalo dvojilo kada je trebalo donijeti odluku o pomoći Zagrebu koji će se još dugo oporavljati od zadobivenih šteta.