Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
pripreme za turističku sezonu

Novo u ponudi – otvoren Domestic house Lola

Foto: Branimir Bradarić
Vlasnik obiteljskog hotela Domestic house Lola kaže da gostima nude i staru kuhinju na moderan način

Tijekom protekle godine Vukovar je zabilježio rekordne turističke rezultate kada je riječ o broju dolazaka i noćenja, a jednako se ušlo i u tekuću godinu. Epidemija koronavirusa sve je zaustavila, ali unatoč tome turistički djelatnici nastavljaju s pripremama za razdoblje kada turisti ponovno počnu dolaziti u Vukovar.

Plivalište Vukovar nakon dva mjeseca zastoja otvorilo vrata Morski ugođaj uz vodeni poligon

Prema riječima direktorice TZ-a grada Vukovara Marine Sekulić u Vukovaru su trenutačno 42 objekta za smještaj turista koji imaju ukupno 1009 kreveta. Od tog broja 4 su objekta otvorena s u ovoj godini, a među njima je i ugostiteljski objekt Domestic house Lola koji se nalazi u samoj baroknoj jezgri grada.

– Ovo je iznimno važan objekt za turističku ponudu grada. Nalazi se u samom središtu barokne jezgre grada, u zaštićenoj kulturnoj cjelini, i to u palači obitelji Paunović koja je izgrađena krajem 19. stoljeća – rekla je Sekulić. Vlasnik novootvorenog objekta Krešimir Grubišić kazao je da je riječ o objektu koji će zasigurno u budućnosti uvelike obogatiti turističku ponudu Vukovara. Osim caffe bara i restorana, raspolaže s 5 dvokrevetnih smještajnih jedinica, zapošljava 10 djelatnika te nudi autohtone slavonske specijalitete na moderan način.

– U turizmu i ugostiteljstvu radim 15 godina i želio sam nešto napraviti u svome gradu. Uz ugodan boravak, a o tome govore i četiri zvjezdice koje smo dobili, gostima nudimo i staru kuhinju na moderan način. Povezali smo se i s domaćim OPG-ovima tako da gostima nudimo domaće proizvode – rekao je Grubišić.

Godinu dana rada Franjevačkog samostana u Vukovaru Kulturno blago privuklo 34.000 posjetitelja

Inače, ova je investicija u potpunosti financirana vlastitim sredstvima, a vrijednost iznosi 4, 5 milijuna kuna.