Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Plivalište Vukovar nakon dva mjeseca zastoja otvorilo vrata

Morski ugođaj uz vodeni poligon

1/12
Foto: Branimir Bradarić
Poligon se nalazi na unutarnjem bazenu, a nabavljen je u sklopu projekta EU „Sportom kroz život“. Dopusti li to situacija, uskoro bi se trebali otvoriti i vanjski bazeni, rekao je ravnatelj Javne ustanove Ivan Szabo

Poslije dvomjesečnog zastoja u radu zbog epidemije koronavirusa, Plivalište Vukovar započelo je s radom. Prethodna dva mjeseca djelatnici Javne ustanove Sportski objekti Vukovar, koja i upravlja plivalištem, iskoristili su za dodatno poboljšanje uvjeta za sve korisnike. Novost za sve korisnike bit će i vodeni poligon koji se nalazi na unutarnjem bazenu, a koji je nabavljen u sklopu EU projekta „Sportom kroz život“.

Godinu dana rada Franjevačkog samostana u Vukovaru Kulturno blago privuklo 34.000 posjetitelja

– Ovakve vodene poligone uglavnom susrećemo na moru, ali sada ga imamo i mi u Vukovaru. Poligon djeci omogućava dodatno usavršavanje jer njegovim prelaskom, preskakanjem zapreka, provlačenjem i održavanjem ravnoteže unapređuju svoje sposobnosti. Tim poligonom znatno ćemo obogatiti ponudu na bazenima, a posebno kada je riječ o našim najmlađima te svima onima koji su uključeni u ovaj projekt. Vrijednost vodenog poligona je oko 120.000 kuna bez PDV-a – rekao je ravnatelj Javne ustanove Ivan Szabo.

Foto: Branimir Bradarić

Dodao je i da će se na plivalištu svi korisnici morati pridržavati preporuka koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a koji se prije svega odnose na dezinfekciju, održavanje socijalnog razmaka i broj korisnika koji u isto vrijeme mogu biti u unutrašnjosti plivališta. Za građane je važno znati da se cijene ulaznica za sada neće povećavati kao i da bi uskoro, ako to epidemiološka situacija dopusti, trebali biti otvoreni i vanjski bazeni.

– Plivalište je otvoreno u ožujku 2017. godine i s ponosom možemo reći da su nas građani prepoznali. Pokazuje to i broj posjetitelja koji je iz godine u godinu rastao. Ukupno nas je do sada posjetilo oko 380.000 posjetitelja, s time da smo prve godine imali 95.000 posjeta, sljedeće 123.000, a prošle 140.000. Očekivali smo ove godine dodatni rast, ali s obzirom na trenutačnu situaciju, vidjet ćemo što će i kako biti – rekao je Szabo.

Podsjetio je i na brojna događanja na vukovarskom plivalištu poput raznih školskih i studentskih natjecanja, treninga brojnih plivačkih i vaterpolskih klubova. Postali su i jedna od baza za treninge hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije. Na vukovarskom plivalištu odigrana je i utakmica Svjetske lige u vaterpolu između Hrvatske i Francuske kada su Vukovarci imali priliku vidjeti uživo neke od najboljih svjetskih vaterpolista. Otvaranje modernog plivališta rezultiralo je i otvaranjem nekoliko novih sportskih klubova koji okupljaju sve više mladih.

Foto: Branimir Bradarić

Ulaganje u infrastrukturu u Vukovarskoj gospodarskoj zoni U vukovarskoj zoni posluju 44 tvrtke koje zapošljavaju 484 radnika

Treba znati kako je još prošli tjedan, također poslije dvomjesečne stanke, s radom započeo i fitness centar. I ondje vrijede određene preporuke HZJZ-a kojih se svi moraju pridržavati. Od danas bi u centru trebali početi i grupni programi za korisnike.

– To će prije svega ovisiti o interesu. Bude li interes na početku i manji, vjerujemo da će se s vremenom sve vratiti na ono prijašnje stanje kada nam je centar bio pun i kada smo imali brojne grupne treninge – zaključio je Szabo.