Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Radovi na infrastrukturi ne staju

Za više od 3,5 milijuna kuna uređuje se Bogdanovačka ulica

1/4
Foto: Grad Vukovar
Radove je sa suradnicima obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Izvođač radova je gradska tvrtka Komunalac

Poslije niza godina iščekivanja, na radost mještana, konačno su započeti radovi na sanaciji Bogdanovačke ulice u vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmište.

pripreme za turističku sezonu Novo u ponudi – otvoren Domestic house Lola

Tim povodom radove je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te istaknuo kako je riječ o frekventnoj ulici koja je bila u lošem stanju što se i sada vidi po staroj kolničkoj površini. Bila je to ulica gdje se moralo voditi računa kako se vozi s obzirom na sve rupe koje su na njoj bile.

– Sa završetkom sanacije Bogdanovačka ulica bit će dovedena na razinu koja kvalitetom odgovara ostalim ulicama na području Vukovara – rekao je Penava.

Foto: Grad Vukovar

Kapitalni projekti

Dodao je kako vrijednost ugovorenih radova iznosi više od 3,5 milijuna kuna kao i da je projektom predviđeno uređenje ceste s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućim slojevima asfalta, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje i novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Ukupna površina ceste koja se uređuju iznosi 5570,00 m2, a ukupna dužina uređene prometnice 910 m. Gradska tvrtka Komunalac izvođač je radova.

Napomenuo je i kako je ova prometnica trebala biti financirana sredstvima državnog proračuna, ali kako su ta sredstva izostala, odlučili su ulicu sanirati sredstvima iz gradskog proračuna.

Plivalište Vukovar nakon dva mjeseca zastoja otvorilo vrata Morski ugođaj uz vodeni poligon

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je Sajmište inače jedna od najvećih gradskih četvrti, ali i da u prometnu infrastrukturu, posebno u nerazvrstane ceste, treba uložiti znatna financijska sredstva.

– Sanacija Bogdanovačke ulice i dijela Ulice SR Njemačke su naši kapitalni projekti s obzirom na frekvenciju prometa koji se njima odvija. U te projekte ulažemo značajna sredstva – rekao je Pavliček.

Gradnja obilaznice

Dodao je kako vukovarske vlasti unatoč krizi uzrokovanoj epidemijom korona virusa, koja je uvelike zaustavila gospodarstvo, nastavlja s planiranim projektima u izgradnju i daljnju obnovu gradske infrastrukture. Podsjetio je kako su trenutačno radovi u tijeku na nizu gradilišta u Vukovaru, među kojima je spomenuo obnovu OŠ Nikole Andrića kao i gradnju Trga Dražena Petrovića. Uskoro bi trebao biti otvoren i novoizgrađeni park na Trpinjskoj cesti s fontanom.

Foto: Grad Vukovar

Ulaganje u infrastrukturu u Vukovarskoj gospodarskoj zoni U vukovarskoj zoni posluju 44 tvrtke koje zapošljavaju 484 radnika

– Unatoč krizi u gradsku infrastrukturu bit će uloženi deseci milijuna kuna. Važno je to kako bismo sačuvali ovaj broj zaposlenih, ali i osigurali nova zapošljavanja te zaustavili odlazak ljudi. Upravo će gradska četvrt Sajmište biti dio grada gdje ćemo dosta raditi jer imamo u planu nastaviti s obnovom Ulice SR Njemačke – kazao je Pavliček.

U planu je gradskih vlasti i što prije početi gradnju vukovarske obilaznice koja bi rasteretila promet u gradu, ali i doprinijela sigurnijem prometu.