Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
na deset godina

Agencija VURA uselila se u nove prostorije

Foto: Grad Vukovar
Trenutačno VURA provodi nekoliko desetaka projekata u vrijednosti nekoliko desetaka milijuna kuna. Ovi projekti ne pridonose samo poboljšanju kvalitete života naših sugrađana nego i otvaraju nova radna mjesta, rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček

Razvojna agencija Vukovar (VURA) ima nove prostorije koje su obišli zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i direktorica VURA-e Vedrana Žilić. Tom prigodom Pavliček je direktorici uručio ključeve i ugovor o korištenju prostora na deset godina. Prema Pavličekovim riječima, riječ je o prostoru koji je prilagođen kako bi VURA dobila urede, kuhinju, prostoriju za odmor, salu za sastanke i radionicu te arhivu, odnosno sve sadržaje kakve jedna moderna agencija treba za još bolji rad.

PRIZNANJE Proračun pregledan i pristupačan

– VURA je tijekom zadnjih nekoliko godina brojnim ostvarenim projektima pridonijela razvoju grada Vukovara. Trenutačno provode nekoliko desetaka projekata u vrijednosti nekoliko desetaka milijuna kuna. Ovi projekti ne pridonose samo poboljšanju kvalitete života naših sugrađana nego i otvaraju nova radna mjesta – rekao je Pavliček.

Direktorica Žilić izrazila je zadovoljstvo na povjerenju koje je Grad Vukovar ovim činom iskazao Razvojnoj agenciji Vukovar.

OMILJENO KUPALIŠTE VUKOVARACA Prijevoz do Vukovarske ade besplatan

– Do sada smo se nalazili na dislociranoj lokaciji u Gospodarskoj zoni te nam je time rad sa svim institucijama bio otežan. Gdje god da smo morali dostavljati dokumentaciju gubili smo minimalno pola sata samo na prijevoz. Iz toga razloga smatramo kako je ovo idealno mjesto za Razvojnu agenciju kojoj je u cilju zaista razvijati potencijale grada Vukovara – rekla je Žilić. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima manjina.