Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OMILJENO KUPALIŠTE VUKOVARACA

Prijevoz do Vukovarske ade besplatan

Foto: Grad Vukovar
Sezona je otvorena 17. srpnja

Nekoliko dana kasnije u odnosu na protekle godine, a nakon čišćenja i uređenja, 17. srpnja 2020. otvorena je kupališna sezona na Vukovarskoj adi. Adu je posjetio i gradonačelnik Ivan Penava koji je rekao kako je jedan od razloga kašnjenju otvaranja sezone, osim visokog vodostaja Dunava, bio i problem što nije bilo zainteresiranih koji bi ove godine vršili prijevoz građana preko Dunava i održavali adu. Zbog brojnih upita građana Grad Vukovar nije odustao od organizacije Ljeta na adi te je problem riješen uz pomoć Trgovačkog društva Opcija B iz Vukovara s kojim je potpisan ugovor o nabavi usluge prijevoza putnika. Uslugu prijevoza spomenuto društvo će vršiti od 17.7. do 31.8., a za građane prvi put biti potpuno besplatna. Društvo raspolaže sa sigurnim čamcima kojima upravljaju osposobljeni vozači.

Gradonačelnik i direktorica Razvojne agencije obavijestili o dinamici ostvarivanja plana U sklopu Intervencijskog plana gradi se Radnički dom, a uskoro počinje i obnova nogometnog stadiona

– Što se tiče Grada Vukovara, uvjeti su ostali isti, ali građani su u ovoj situaciji bolje prošli. Građani su zadovoljni ovim rješenjem, a onda smo i mi te se nadamo što uspješnijem ljetu na Vukovarskoj adi – rekao je Penava.

Dodao je i da je ponuda sadržaja na Vukovarskoj adi ostala ista te da svatko od posjetitelja može pronaći nešto za sebe.

BORIT ĆE SE ZA OPORAVAK SLAVONIJE Vukovarski gradonačelnik i njegov zamjenik zastupnici i u Saboru

Prijevoz se obavlja svakodnevno od 10 do 20 sati. Prije početka sezone putem lokalnog poduzeća Komunalac d.o.o. obavljeno je čišćenje otoka te su uz nadzor i suglasnost Hrvatskih šuma uklonjene grane stabala koje su predstavljale opasnost za posjetitelje otoka. U čišćenje otoka Grad Vukovar je uložio dodatnih 60.000 kuna.