Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
BORIT ĆE SE ZA OPORAVAK SLAVONIJE

Vukovarski gradonačelnik i njegov zamjenik zastupnici i u Saboru

Foto: Grad Vukovar
Penava i Pavliček rasteretili su proračun Grada Vukovara prebacujući svoje plaće na državni proračun, a sredstva namijenjena njihovim plaćama biti će preusmjerena na realizaciju drugih projekata u gradu

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček prisegnuli su na dužnost zastupnika u desetom sazivu Hrvatskog sabora. Vukovar je tako i službeno postao grad s dva dužnosnika u Saboru. Tim povodom oni su održali konferenciju za novinare na kojoj su poručili da Vukovar i dalje ostaje u njihovu fokusu te da će, u odnosu na prethodno razdoblje kada su se za grad borili samo s lokalne razine, sada to moći činiti i s nacionalne.

Vrijednost zemljišta procijenjena je na 751 tisuću kuna Grad Vukovar darovao zemljište za gradnju nove zgrade Hitne medicinske pomoći

– Ovo je drugi put da sam izabran na časnu dužnost zastupnika u Hrvatskome saboru. Smatram da bi prema građanima koji su mi iskazali povjerenje da ih predstavljam i zastupam interese Slavonije i Srijema u vrhovnom zakonodavnom tijelu RH, bilo nepošteno da prepustim mandate. Istodobno, ostajem i na dužnosti gradonačelnika Vukovara, jer smatram da mi ove dvije dužnosti omogućavaju širinu političkog djelovanja te veće mogućnosti borbe za gospodarski i demografski oporavak čitave Slavonije – rekao je Penava.

Zamjenik Pavliček izrazio je uvjerenje da će zajedno s gradonačelnikom uspjeti još više istaknuti problematiku svog grada i da će se glas Vukovara jasno i glasno čuti u Hrvatskome saboru, što dosad nije bio slučaj. Penava i Pavliček rasteretili su proračun Grada Vukovara prebacujući svoje plaće na državni proračun, a sredstva namijenjena za njihove plaće bit će preusmjerena na realizaciju drugih projekata u Vukovaru.