Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vrijednost zemljišta procijenjena je na 751 tisuću kuna

Grad Vukovar darovao zemljište za gradnju nove zgrade Hitne medicinske pomoći

Foto: Grad Vukovar
Ugovor o darivanju zemljišta potpisali su gradonačelnik Ivan Penava i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukovarskosrijemske županije Mato Matić

Grad Vukovar darovao je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije zemljište u Županijskoj ulici u Vukovaru na kojem će se graditi nova zgrada Hitne medicinske pomoći. Ugovor o tome u Gradskoj su vijećnici potpisali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i ravnatelj Zavoda Mato Matić.

DODJELA POTPORA Galić: Početak još bolje suradnje i odskočna daska za male proizvođače

Od općeg interesa

Gradonačelnik Penava tom je prilikom istaknuo kako je gradnja zgrade hitne pomoći u Vukovaru od općeg javnog i socijalnog interesa za Grad Vukovar. Naime, sadašnji prostor koji koristi Zavod za hitnu medicinu u Vukovaru neadekvatan je i ne predstavlja trajno rješenje, a zemljište koje se daruje predstavlja idealnu lokaciju za izgradnju buduće zgrade zbog neposredne blizine Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar.

Krajnji je cilj projekta dobiti kvalitetnu i moderno opremljenu zgradu u kojoj će Hitna medicinska pomoć moći odgovoriti svim brojnim izazovima koji se svakodnevno stavljaju pred nju.

– Nadamo se kako će objekt biti izgrađen u najbržem mogućem roku. Nova je lokacija u samom središtu grada na modernim i pristupačnim prometnicama u blizini vukovarske bolnice te time izvrsno odgovara svojoj namjeni. Ovim moderno opremljenim objektom hitna će pomoć moći doći do svoga izražaja i odgovoriti svim izazovima i potrebama, kako Vukovaraca, tako i mještana okolnih mjesta – naglasio je Penava.

U gradskom proračunu osigurano 100 tisuća kuna Vukovarski osnovnoškolci i ove godine ljetuju na Lošinju i krstare Jadranom

Vrijednost zemljišta ukupne površine 2270 četvornih metara procijenjena je na iznos od 751 tisuću kuna, dok će ukupna građevinska bruto površina zgrade iznositi 519 četvornih metara. Ravnatelj Matić zahvalio se gradonačelniku i Gradu Vukovaru na darovanju zemljišta te istaknuo kako je Vukovarsko-srijemska županija u ovoj godini osigurala 1,7 milijuna kuna za izgradnju prve faze zgrade.

Početak radova ovaj mjesec

– Drugu ćemo fazu pokušati završiti u idućoj godini kako bi čim prije djelatnici i pacijenti dobili novi kvalitetan i adekvatan prostor. Na nama je da im ga osiguramo – poručio je ravnatelj Matić. Građevinska dozvola izdana je 15. svibnja ove godine, a unutar zgrade smjestit će se prostori vezani za rad predmetne službe poput prostorije za reanimaciju, prostorije za lijekove, prostorije za edukaciju, prostorija za liječnike i medicinske sestre te garaže za vozila.

Ulično pročelje zgrade oblikovat će se prema uvjetima Ministarstva kulture tako da se mora izvesti u obliku pročelja nekadašnje zgrade koja je postojala na tom mjestu, dok će dvorišno pročelje poprimiti suvremenu vizuru. Zgrada će se početi graditi uskoro, do kraja srpnja, a unutarnje uređenje predviđeno je za iduću godinu.