Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U gradskom proračunu osigurano 100 tisuća kuna

Vukovarski osnovnoškolci i ove godine ljetuju na Lošinju i krstare Jadranom

Foto: Grad Vukovar
Prva skupina učenika već je provela sedam ugodnih dana na jadranskoj obali, u lječilištu Veli Lošinj. Na polasku ih je ispratio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima

Grad Vukovar uspješno nastavlja provoditi program u sklopu kojega vukovarska djeca besplatnog ljetuju na jadranskoj obali – objavili su iz vukovarske gradske uprave.

Početak sezone u Vukovaru Otvoreni vanjski bazeni, krajem srpnja očekuje se i kupanje na adi

Suradnja s prijateljima grada

Naime, u Vukovaru su i ove godine odlučili nagraditi svoje najmlađe sugrađane boravkom na moru. Prva skupina učenika već je provela sedam ugodnih dana na jadranskoj obali, u lječilištu Veli Lošinj. Na polasku ih je ispratio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, poželjevši im sretan put i dobru zabavu, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Grada Vukovara.

– Zahvaljujući dobroj višegodišnjoj suradnji s prijateljima našega grada, tradicionalno se djeca vukovarskih osnovnih škola upućuju na ljetovanja sa svojim vršnjacima. Ove će godine 94 vukovarska osnovnoškolca ljetovati na Velom Lošinju, dok će 26 učenika koji su ostvarili izniman uspjeh i zapažene rezultate biti nagrađeni krstarenjem na jadranskoj obali. Ovim zajedničkim projektom našoj djeci osiguravamo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme tijekom ljetnih mjeseci – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, dodavši kako je broj djece koja ove godine ljetuju u organizaciji Grada Vukovara nešto manji zbog epidemiološke situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa koja još uvijek traje.

Donacija INe Izgrađeno novo dječje igralište u Vatikanskoj ulici

Primorsko-goranska županija i lječilište Veli Lošinj ovo su ljeto organizirali sedmodnevna ljetovanja u Velom Lošinju u dva termina po 47 djece i tri voditelja, i to od 11. do 18. srpnja te od 18. do 25. srpnja. Ljetovanje je namijenjeno djeci od završenog petog do završenog osmog razreda osnovne škole s područja Vukovara koja su se javila na javni poziv koji je Grad Vukovar raspisao.

U pratnji voditelja

Od 25. srpnja do 1. kolovoza 26 učenika od petog do završenog osmog razreda, koji su ostvarili izniman uspjeh i rezultate na mnogim natjecanjima, a na prijedlog svojih škola, krenut će na krstarenje Jadranom u pratnji dvoje voditelja, i to u organizaciji opatijske tvrtke Katarina Line.

Za ovu namjenu u vukovarskom je gradskom proračunu osigurano 100 tisuća kuna.

Upitna gradnja Vukovar Towera Pavliček: Ministarstvo kulture ugrožava projekt od 185 milijuna kn