Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Suradnjom Grada Orahovice i Doma zdravlja do bolje zdravstvene zaštite najmlađih

Ambulanta nakon dvije godine napokon dobila stalnog pedijatra

pedijatrija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija
Iz našičke bolnice pristigla je dr.med.spec. pedijatrije Maja Vučinić

Odlazak mladih školovanih ljudi iz Hrvatske, ponajprije liječnika, donio je ruralnim i manjim gradskim sredinama poput Orahovice teško rješive probleme zatvorenih i praznih ambulanti. U Gradskoj upravi poduzimaju sve raspoložive mjere kako bi svojim sugrađanima, u ovom slučaju onim najmlađim, osigurali adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

U prigradskom naselju Crkvari Podizanjem brane riješen problem izlijevanja kanala

Od 1. travnja

Naime, orahovačka ambulanta ostala je 2017. godine bez stalnog pedijatra i od tada se na tom mjestu izmijenilo nekoliko liječnika na zamjeni iz Slatine, Našica, čak i iz požeške bolnice.

Nakon što je u veljači 2018. Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije raspisao natječaj za popunu radnog mjesta pedijatra, a Grad Orahovica osigurao stan i plaćene režijske troškove kako bi mu olakšali život i rad, u ožujku ove godine problem s pedijatrom u Orahovici napokon je riješen. Naime, iz našičke bolnice pristigla je dr.med.spec. pedijatrije Maja Vučinić, subspecijalist dječje endokrinologije i dijabetologije.

Foto: Tomislav Pančić

Više novca za sport Za sportske udruge 600 tisuća kuna iz proračuna

– Kako su svi pedijatri u našoj županiji u koncesijama, nismo bili u mogućnosti uspostaviti stalnu pedijatrijsku ambulantu. Kako bi djeca u Orahovici imala adekvatnu liječničku pomoć, izmjenjivalo se nekoliko liječnika iz drugih sredina, što svakako nije bilo kvalitetno rješenje kakvo zahtijevaju djeca i roditelji. Sada smo se napokon, zahvaljujući velikim djelom i Gradu Orahovici, uspjeli dogovoriti s doktoricom iz našičke bolnice koja prelazi kod nas i već 1. travnja počinje s radom u Orahovici – kaže ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Ivica Fotez.

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin rekla je da je presretna što su u suradnji s ravnateljem Doma zdravlja uspjeli dogovoriti dolazak liječnice koja će u Orahovici raditi kao stalni pedijatar.

Virovitičko-podravska županija U Slatinskom bazenu, sva djeca iz županijskih vrtića, uskoro će se 'oslobađati straha od vode'

Bolja solucija

– Mislim da je ovo velik iskorak u zdravstvenoj zaštiti naših malih sugrađana i da će roditelji biti zadovoljni što će djeca napokon imati stalnog doktora od njihova rođenja pa do prelaska kod doktora obiteljske medicine. Iako Orahovica nije bila bez zdravstvene skrbi za djecu, jer su nam dolazili doktori na zamjenu, ovo je ipak bolja solucija – kazala je gradonačelnica. 

Orahovica Potpisan ugovor između Grada i projektanta Orahovica dobiva moderan sveučilišni centar u Jelačićevoj ulici