Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
U prigradskom naselju Crkvari

Podizanjem brane riješen problem izlijevanja kanala

Foto: orahovica.hr
Mještani su već dugo upozoravali na ovaj problem i evo sada smo ga napokon uspjeli riješiti te više neće biti opasnosti od izlijevanja kanala – rekla je gradonačelnica Orahovica Ana-Marija Petin

U orahovačkom prigradskom naselju Crkvari završeni su radovi na gradnji male brane koja ne dopušta protok prevelike količine vode iz potoka Toplica u takozvani Mlinski kanal koji prolazi središtem mjesta te se pri većim oborinama izlijevao i plavio. Ova je vijest s olakšanjem primljena među stanovnicima tog dijela grada, kojima je opasnost od plavljenja terena prijetila svaki put kada bi se na to područje sručila veća količina oborinskih voda.

Orahovica Potpisan ugovor između Grada i projektanta Orahovica dobiva moderan sveučilišni centar u Jelačićevoj ulici

Ovim zahvatom ograničena je količina koja prolazi kroz cijev u mlinski kanal, a višak vode prelijeva se i odlazi drugim tokom.

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin i direktor poduzeća Papuk d.o.o. Zdravko Dijaković sa suradnicima su obišli lokaciju izvedenih radova.

Prije dvadesetak godina Crkvarčani su sami napravili branu koja ih je štitila, no djelovanjem vode i vremena stara brana je popustila i voda je prodirala u kanal. Izgradnja nove brane nametnula se kao nužnost, pa su u Gradu prionuli rješavanju problema.

– Mještani su već dugo upozoravali na ovaj problem i evo sada smo ga napokon uspjeli riješiti te više neće biti opasnosti od izlijevanja kanala – rekla je gradonačelnica Orahovica Ana-Marija Petin.

Radove čišćenja i uređenja te izgradnje brane izvelo je poduzeće Papuk d.o.o., dok je investitor Grad Orahovica.

Orahovica Očuvana priroda i kulturno-povijesna baština kao turistički aduti Orahovačko jezero, planine i prirodu godišnje posjeti više od 200.000 gostiju Zaželi Ivanec program zapošljavanja žena 'Zaželi' Za pomoć u kući starima i nemoćnima 5,2 milijuna kuna