Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
HeadOnEast u organizaciji Osječko-baranjske županije i županijske TZ nadmašio očekivanja

Barokna Tvrđa zasjala u šarenilu, goste bez 
daha ostavili i hrana, vino, performansi...

1/17
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
FoodBazzar okupio je najbolje slavonske i baranjske proizvođače kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara...

Istok Hrvatske proteklog je vikenda ugostio više od tisuću turističkih djelatnika u sklopu Dana hrvatskog turizma koji su se ove godine prvi put održali na kontinentu. Bogati turistički sadržaji koji su organizirani u svih pet slavonskih županija pružili su mogućnost upoznavanja turizma na slavonski način.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

VAŽAN KORAK Izmijenjeni Prostorni plan omogućava gradnju KBC-a i Gospodarskog centra

Posjetitelje istoka Hrvatske ipak je najviše oduševio HeadOnEast, program koji su u osječkoj Tvrđi organizirali Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije. Trodnevni eno-gastrodoživljaj u baroknoj Tvrđi, začinjen različitim glazbenim stilovima, ponudio je na jednom mjestu najbolje od Slavonije.

Riba protiv mesa

StreetFood osigurao je doživljaj autohtonih slavonskih jela poput janjećeg paprikaša ili tradicionalnih slastica, taški i rezanaca s makom. FoodBazzar okupio je najbolje slavonske i baranjske proizvođače kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda. Da ljubitelji piva ne bi ostali zakinuti, pobrinuo se HeadOnEast Beer Fest, koji je uspio okupiti sve proizvođače craft piva iz Slavonije. Posjetitelji su se mogli odmoriti i u lounge zoni, a doživljaj autohtone Slavonije i Baranje nudio se u dvorištima pod nazivom Dernek i Pekmez. Red district nudio je gastrokušaonicu i prodaju slavonskih gastroproizvoda u kojima dominira crvena boja.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Ribarski dani u Kopačevu privukli na tisuće posjetitelja Cijelo selo mirisalo na fiš, šarana u rašljama, štuku u mundiru...

Posebno je posjetitelje oduševio Festival svjetla. Barokne zgrade osječke Tvrđe zasjale su u šarenilu, dajući Tvrđi potpuno novu vizuru, koja je oživjela i izvedbama uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. Održani su i gastrodvoboji gdje su snage odmjeravali stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. HeadOnEast su upotpunile i već poznate manifestacije, Večer vina i umjetnosti i In da sofa. Događaji koje nije potrebno posebno predstavljati i koji su proteklih godina postali jedan od brendova urbane večernje lounge scene grada.

HeadOnEastom su prošetali i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te premijer Andrej Plenković.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Energetska obnova Novo ruho tri ambulante DZ-a Osijek

Svi na istok!

– Dolazak Dana hrvatskog turizma k nama pružio nam je mogućnost da turističkim djelatnicima pokažemo što to nude Slavonija i Baranja. Mnogi od njih nikada nisu bili u ovom dijelu Hrvatske, a naše iskustvo govori da, kada nam gosti jednom dođu, rado se vraćaju. Bila je ovo prilika da pokažemo sve ono što radimo u turizmu posljednjih godina, zbog čega i bilježimo sve bolje turističke rezultate – rekao je župan Ivan Anušić.

Program HeadOnEast financirali su Osječko-baranjska županija i županijski TZ, a za trodnevnu je manifestaciju izdvojeno oko pola milijuna kuna.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Počinje realizacija Projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće Povijesni projekt sustava aglomeracija koji je važan i za građevinsku operativu

HeadOnEast koji je proteklog vikenda održan prvi put dobit će i nastavak. Bez obzira na to gdje će se dogodine održavati Dani hrvatskog turizma, svi će hedonisti u to vrijeme – krenuti na istok.