Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Odobreno financiranje EU

Besplatan obrok za 693 učenika u 13 osnovnih škola iz Zadarske županije

Školski obrok
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Županijski projekt “Osigurajmo obrok i dalje” dobio je potporu u iznosu od 642.645 kn

Projekt Zadarske županije i 13 osnovnih škola pod nazivom “Osigurajmo obrok i dalje“ dobio je 100 postotno financiranje u iznosu od 642.645,96 kuna.

Započinje novi projekt kojim se želi pomoći gospodarstvu Županija će subvencionirati kamatu poduzetnicima i obrtnicima

Pomoć djeci u siromaštvu

Naime, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u srpnju 2018. godine objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjerenih na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama.

Zadarska županija je kao prihvatljivi prijavitelj uputila poziv svim školama kojima je osnivač da se uključe u projekt. Pozivu se odazvalo 13 škola, vodeći se potrebama učenika i tehničkim uvjetima za prehranu djece. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pružila je pomoć u pripremi te je oblikovala projektni prijedlog pod nazivom ”Osigurajmo obrok i dalje”.

Kolegij župana Lučka uprava planira povećati prihode za osam posto

Pozitivna ocjena

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 24. siječnja 2019. godine projektni prijedlog je pozitivno ocijenjen te mu je odobreno financiranje iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u stopostotnom iznosu.

U sklopu projekta u tekućoj školskoj godini financiraju se školski obroci za 693 učenika iz 13 osnovnih škola iz Zadarske županije: Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, Lišane Ostrovičke; Osnovna škola Galovac; Osnovna škola Jurja Barakovića, Ražanac; Osnovna škola Jurja Dalmatinca, Pag; Osnovna škola Petra Zoranića, Nin; Osnovna škola Petra Zoranića, Stankovci; Osnovna škola Poličnik; Osnovna škola Privlaka; Osnovna škola Starigrad; Osnovna škola Stjepana Radića, Bibinje; Osnovna škola Sv. Filip i Jakov; Osnovna škola Vladimira Nazora, Škabrnja i Osnovna škola Zemunik.

U finalu su slavili košarkaši Gimnazije Vladimira Nazora Povratak školskog sporta na velika vrata Natjecanje u futsal ligi tek od ove godine, a već se natječe 500 učenika