Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 93 pregleda
U Bizovačke toplice

Besplatni jednodnevni izleti za umirovljenike

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Grad Vukovar u proračunu je za tu namjenu osigurao 100 tisuća kuna– rekla je pročelnica za turizam Marina Sekulić

Treću godinu vukovarski umirovljenici će u organizaciji Grada Vukovara moći besplatno na jednodnevne izlete u Bizovačke toplice. Kako najavljuju iz Gradske uprave, izleti će biti organizirani svakog utorka počevši od 10. srpnja sve do 4. rujna. Kako je rekla pročelnica Upravnog odjela za turizam Marina Sekulić, svakoga utorka će put Bizovačkih toplica krenuti 200-injak vukovarskih umirovljenika.

– Očekujemo da ovu mogućnost ove godine iskoristi oko 2000 umirovljenika. Prošle je godine na jednodnevne izlete putovalo 1660 naših umirovljenika. Za tu namjenu u proračunu ove smo godine osigurali 100.000 kuna – rekla je Sekulić.

Pojasnila je i kako je put do toplica i natrag besplatan, dok će umirovljenici u cijeni ulaznica participirati s po 10 kuna. Kako je pojasnila Sekulić, razlog je tome činjenica da je ulaznica za Bizovačke toplice poskupjela te su takvu odluku pozdravili i sami umirovljenici. Po riječima tajnika Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Mirka Varge, umirovljenici i ove godine pokazuju izniman interes za mogućnost jednodnevnih izleta. Svi zainteresirani za izlete mogu se prijaviti svakoga dana od 9-12 sati u Vili Fatma, u Ulici 204. Vukovarske brigade, uz predočenje osobne iskaznice i odreska mirovine.

Bazen u Vukovaru Planovi za proširenje Vukovarsko kupalište postat će pravi aqua park